Головна Новини Світові ринки Хто цього року конкурент українській пшениці на основних ринках

Хто цього року конкурент українській пшениці на основних ринках

Польська пшениця конкуруватиме з українською на основних ринках. Поляки експортуватимуть близько 3,5 млн т у 20/21 МР. Частина піде у Європейський Союз, у ту саму Німеччину, більша частина у Саудівську Аравію і Африку. Про це президент асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Алекс Ліссітса написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “ПроАгро Груп”.

“Останніми роками Польща наростила експортні можливості саме у ці країни, тому Україні слід очікувати досить таки жорсткої конкуренції на Аравійському півострові та на півночі Африки”, – вважає експерт.

Польща цього року йде на абсолютний рекорд пшениці. Очікується 11,7 млн т. Згідно з прогнозами USDA та Європейської Комісії, загальний врожай зернових у Польщі складе 30,7 млн т, що на 6,3% більше, ніж минулого року. І це буде третій найкращий врожай за всю історію Польщі.

Як зазначає Алекс Ліссітса, складно аналізувати причини такого успіху, адже ситуація була схожа на українську: тепла зима, суха весна. Та рясні дощі і збереження технології забезпечили полякам гарний урожай пшениці.

Перегляди: 0