Головна Новини Світові ринки Що підтримує ціни на українську соняшникову олію та кукурудзу

Що підтримує ціни на українську соняшникову олію та кукурудзу

За інформацією Refinitiv Agriculture, активні закупівлі Китаєм української кукурудзи та соняшникової олії нового урожаю підтримує експортні котирування на ці товари на високому рівні, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на latifundist.com.

Крім того, стурбованість операторів ринку викликає посушлива погода, яка посилює негативні настої щодо об’ємів урожаю кукурудзи та соняшника в цьому році, що є додатковим фактором підтримки цін.

При цьому експортні ціни на соняшникову олію FOB нового урожаю з поставкою в період листопад-грудень виросли на $60-70 за т за останні тижні через активні закупівлі Китаєм і труднощі з форвардними закупівлями соняшника нового урожаю.

Продажі української кукурудзи в Китай с поставкою в листопаді-грудні 2020 р. вже досягли 2,5-3 млн т. з урахуванням закупівель зі США в об’ємі понад 4 млн т, квота на імпорт кукурудзи в Китай в 2020 р. може бути вже вибрана. Премія за поставку української кукурудзи в Китай становить $4-5 за т FOB глибоководні порти порівняно з іншими напрямками.

Посушлива погода в липні – на початку серпня викликає стурбованість операторів ринку щодо об’єму урожаю пізніх зернових в Україні в 2020 році. Аграрії почали стримувати продажі кукурудзи і соняшника нового урожаю, сподіваючись на можливий ріст закупівельних цін у випадку, якщо початкові очікування рекордного урожаю не будуть реалізовані.

Перегляди: 0