Головна Новини Світові ринки Фермери США збільшили посівні площі під озимою пшеницею до шестирічного максимуму

Фермери США збільшили посівні площі під озимою пшеницею до шестирічного максимуму

Американські фермери цієї осені розширили посіви озимої пшениці вперше за останні вісім років, оскільки великий попит і суха погода в ряді країн-виробників сприяють підвищенню цін на зернову.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Reuters.

Збільшення поставок зерна та попиту з боку Китаю “розпалило багаття” під ф’ючерсами. Ціни на пшеницю на Чиказькій товарній біржі сягнули шестирічного максимуму і наразі становлять близько 6 доларів за бушель. Міністерство сільського господарства США заявляє, що наступного року в країні можуть бути засіяні рекордні площі під усіма основними сільськогосподарськими культурами.

Девід Джастісон, фермер у третьому поколінні, який вирощує пшеницю, кукурудзу та сою в окрузі Монтгомері в південній частині штату Іллінойс, посадив цієї осені 1200 акрів (485 гектарів) озимої пшениці проти 900 акрів минулого року.

“Зараз найкраща ціна, яку я бачив за кілька років. Шість доларів за пшеницю – це те, що привернуло мою увагу”, – сказав він.

USDA цього місяця поширила прогноз загального обсягу сівби пшениці в США під урожай 2021 року, включаючи озиму та яру пшеницю, на рівні 46 млн. акрів проти 44,3 млн. акрів у 2020/21 МР.

Перегляди: 2