Головна Новини Світові ринки В Китаї почала роботу найбільша у світі свиноферма

В Китаї почала роботу найбільша у світі свиноферма

Muyuan Foods, один з найбільших виробників м’яса в Китаї, у березні розпочав будівництво найбільшого у світі промислового майданчика для вирощування свиней, а вже у вересні запустив роботу в першій з 21 будівель цього комплексу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Еuromeatnews.

“Ми маємо дуже сприятливий період для розвитку. Ціни на свиней дуже високі, наш прибуток справді хороший, а грошовий потік достатній”, – розповів агентству Reuters віцедиректор Muyuan Foods Цінь Цзюнь .

В новій мегафермі поблизу Наньянга буде розміщено 84 тис. свиноматок та їхній приплід, що робить її приблизно в 10 разів більшою за типовий завод для розведення в США. Тут збираються вирощувати близько 2,1 мільйона свиней на рік.

Мегаферма може вмістити в п’ять разів більше свиней, ніж звичайна ферма на тій же площі. Проте щільність несе величезний ризик, оскільки вірус африканської чуми свиней, все ще циркулює у Китаї, і проти нього немає вакцини чи ліків.

Щоб убезпечитися, Muyuan Foods повністю змінив виробничий процес з моменту спалаху АЧС а країні. Зерно для кормів стерилізують перед тим, як подавати його трубопроводом на місцевий комбікормовий завод, уникаючи можливого забруднення ферми вантажівками. Всередині приміщення для свиней повітря фільтрується, температуру тіла тварин контролюють тепловізійні камери.

Поголів’я свиней в КНР, найбільше у світі, скоротилося приблизно наполовину у 2019 році через спалахи АЧС, спричинивши в країні дефіцит свинини у 11 млн. тонн. Це значно збільшило імпорт свинини Китаєм і призвело до рекордного зростання цін на м’ясо від Бразилії до Данії.

Якщо Muyuan Foods вдасться реалізувати свої плани, приклад компанії наслідують інші китайські виробники, що може зменшити обсяги імпортного попиту на світовому ринку й перешкодить зростаючій торгівлі м’ясом, яка підтримала фермерів у всьому світі.

Перегляди: 1