Головна Новини Світові ринки РФ запроваджує низку заходів для зниження внутрішніх цін на агропродукцію

РФ запроваджує низку заходів для зниження внутрішніх цін на агропродукцію

Росія вводить обмежувальні заходи, що передбачають експортні квоти й мита, обмеження цін виробників і торгових мереж, для захисту внутрішнього ринку від зростання цін на основні продукти.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Reuters.

На період з 15 лютого до закінчення поточного маркетингового сезону, 30 червня 2021 року, буде введена квота на експорт зерна в розмірі 17,5 млн. тонн, а також експортне мито у 25 євро всередині квоти та 50%, але не менше 100 євро, понад квоту.

До 20 грудня також будуть укладені угоди між виробниками цукру та соняшникової олії і роздрібними мережами. Угоди передбачають зниження цін виробниками при поставці в роздрібні мережі й обмеження роздрібної ціни федеральними та регіональними торговельними мережами. Угоди будуть діяти до кінця першого кварталу майбутнього року.

Йдеться про зниження роздрібної ціни на соняшникову олію до 110 рублів за кілограм, ціни виробників для відпустки в роздріб – до 95 рублів за кілограм з ПДВ, для білого цукру – 46 і 36 рублів відповідно. Ціни на продовольчу пшеницю планується знизити в цьому році до 14 тис. рублів без ПДВ за тонну в Центральній частині Росії й до 13 тис. рублів без ПДВ до кінця лютого 2021 року.

Раніше було повідомлено про підписання постанови про 30-відсоткового експортного мита на соняшник з 9 січня 2021 року.

Перегляди: 0