Головна Новини Світові ринки В США дозволили вирощувати ГМ-свиней, а їх м’ясо – вживати в їжу

В США дозволили вирощувати ГМ-свиней, а їх м’ясо – вживати в їжу

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) видало перший в своєму роді дозвіл на вирощування домашніх ГМ-свиней.

Про це інформує “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

Згідно з повідомленням FDA, таких тварин можна буде застосовувати як в їжу, так і для медичних терапевтичних цілей.

Йдеться про лінію GalSafe, яка передбачає відсутність Галілі-антигену, який може призводити до розвитку гострої харчової алергії. Така алергія зазвичай проявляється у людей з альфа-гал-синдромом на червоне м’ясо, в тому числі й свинину.

“Перше в історії схвалення продукту біотехнології тварин відкриває величезну віху для наукових інновацій. Ми рішуче підтримуємо просування нових продуктів, які безпечні для тварин і людей”, – прокоментував комісар FDA, доктор медичних наук Стівен М. Хан.

Зазначається, що лінія ГМ-свиней GalSafe потенційно може використовуватися в якості джерела медичних продуктів, таких як розріджуючий кров препарат гепарин, що не містить альфа-гал цукру.

Тканини і органи свиней GalSafe потенційно можуть вирішити проблему імунного відторгнення у пацієнтів, які отримують ксенотрансплантати, оскільки вважається, що саме альфа-галів цукор є причиною відторгнення.

FDA раніше вже схвалила вирощування інших генетично модифікованих тварин для подальшого застосування в їжу. Серед них – кури, кози і лосось.

Перегляди: 0