Головна Новини Світові ринки ADM зважує варіанти виходу з бізнесу на росії

ADM зважує варіанти виходу з бізнесу на росії

Компанія Archer-Daniels-Midland Co. (ADM) зважує варіанти виходу зі своїх основних російських операцій, потенційно поповнивши список західних трейдерів сільськогосподарської продукції, які відмовляються від співпраці з російськими виробниками.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агентство Bloomberg

За словами співрозмовників агентства, обізнаних з цим питанням, чиказька компанія наразі переглядає свою 50% частку в спільному підприємстві з російським партнером Aston. Підприємство, запущене у 2018 році, переробляє кукурудзу для виробництва підсолоджувачів і крохмалю для російської харчової промисловості та виробництва напоїв.

Можливий крок ADM стався на тлі того, що конкуренти Cargill Inc. і Viterra, що підтримується Glencore, два найбільші західні експортери російського зерна, відходять з ринку. Ця зміна дасть місцевим компаніям і москві більше контролю над величезними продовольчими ресурсами країни.

Агентство зазначає, що після вторгнення в Україну міжнародні зернові трейдери в росії стикаються з тиском, щоб вони покинули москву та місцевий ринок.

Хоча російський бізнес ADM в країні дуже обмежений і в основному зосереджений на виробництві підсолоджувачів, підрозділ компанії Wild Flavors, який виробляє ароматизатори та барвники для харчової промисловості та виробництва напоїв, також присутній там.

«Ситуація в Росії залишається нестабільною, і ми продовжуватимемо постійно відстежувати та оцінювати нашу обмежену діяльність там. Звичайно, ми дотримуватимемось всіх санкцій США, законів і правил», — сказала речниця ADM у заяві агентству, відмовившись від подальших коментарів.

Російські культури, які мають вирішальне значення для світової торгівлі сільськогосподарською продукцією та годують світ, не потрапили під санкції. Але потоки можуть бути ускладнені обмеженнями для російських банків і державних компаній. Минулого року ADM заявила, що скоротила свою діяльність у Росії.

Перегляди: 7