Головна Ринок України Експорт/імпорт Імпортом дешевого українського зерна стурбовані вже й в Ірландії

Імпортом дешевого українського зерна стурбовані вже й в Ірландії

Міністра сільського господарства Ірландії Чарлі МакКоналога закликали відповісти на «зростаюче занепокоєння» місцевих аграріїв щодо потенційного впливу імпорту українського зерна на ціни для ірландських виробників зерна. пише про вплив на сільське господарство країни зростання імпорту українського зерна. В матеріалі, присвяченому цій проблемі, зазначається, що Україна є великим виробником і експортером зерна, але виробництво різко впало після повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року.

Як пише «ПроАгро Груп» з посиланням на Independent.ie, серед фермерів Центральної та Східної Європи зростає обурення через потік дешевого імпорту українського зерна, звільненого від митних зборів до червня 2024 року, що негативно впливає на ціни та продажі місцевих виробників.

Представниця аграріїв Шинн Фейн Клер Керрейн минулого тижня висловила стурбованість тим фактом, що ціна імпортованого українського зерна нижча, ніж поточна ринкова ціна на ірландське зерно.

«Зі мною зв’язалися кілька землеробів та ірландських виробників зерна, які дуже стурбовані тим, що цей імпорт означатиме для сектора», — сказала вона.

Перегляди: 7