Головна Ринок України Експорт/імпорт Польські перевізники пригрозили перекрити ще один КПП з Україною

Польські перевізники пригрозили перекрити ще один КПП з Україною

akciya protest trakers Poland

Представники польських автоперевізників заявили в четвер, що розширять прикордонну акцію протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – «Шегині – Медика».

Про це повідомив один з організаторів протесту Томаш Борковський агентству AFP, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

Київ наразі не зміг досягти згоди на нових переговорах з польськими перевізниками, які вже майже два тижні блокують вантажні перевезення на трьох основних прикордонних пунктах пропуску.

Борковський повідомив, що з понеділка вони розширять блокаду на пункт пропуску «Медика». Він зазначив, що далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і «не задоволені швидкістю» переговорів.

У переговорах, що відбулися в четвер у прикордонному пункті пропуску «Дорогуськ», взяли участь представники міністерств інфраструктури України та Польщі, а також транспортного департаменту Єврокомісії, повідомили в українському уряді.

«Ключовою вимогою протестувальників є повернення до дозвільної системи. Ця вимога не може бути виконана», – заявили в Міністерстві транспорту України.

«Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року», – додали у відомстві.

Міністерство зазначило, що польські протестувальники «не прийняли пропозиції», і що «сторони продовжують шукати рішення».

Напередодні Єврокомісія попередила, що ключова вимога польських перевізників – відновлення дозвільної системи для українців – не є юридично можливою.

Перегляди: 46