Головна Рослинництво Олійні Суворі погодні умови знижують прогноз виробництва сої в Бразилії

Суворі погодні умови знижують прогноз виробництва сої в Бразилії

Представництво іноземної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США в Бразилії знизило свій прогноз на 2021/22 маркетинговий рік по посівних площах сої до 40,4 млн.га і виробництва сої до 136 млн. тонн.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

У звіті Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі (GAIN) Міністерства сільського господарства США від 12 січня наголошується, що екстремальна погода з посухою в одних регіонах і надмірними дощами в інших затьмарила перспективи рекордного врожаю після оптимістичного посівного сезону, в ході якого більшість соєвих бобів було посаджено вчасно.

На 2021-22 маркетинговий рік агентство трохи скорегувало прогноз переробки сої до 46 млн.тонн і зберегло на колишньому рівні прогноз дроблення на 2020/21 МР – 46,5 млн. тонн.

Прогноз і оцінка переробки обумовлені внутрішнім попитом на соєву олію, який, ймовірно, знизиться після скорочення до 10% у 2022 році обсягу обов’язкової переробки біопалива.

Враховуючи високий апетит Китаю до бразильських соєвих бобів, запаси сої в країні складатимуть менше 5% від внутрішньої пропозиції.

Перегляди: 4