Головна Ринок України Експорт/імпорт Туреччина перемеле російське зерно для країн Африки

Туреччина перемеле російське зерно для країн Африки

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час зустрічі у Сочі домовився з російським диктатором путіним, що за допомогою Катару 1 млн. тонн російського зерна буде перероблено в Туреччині і відправлено до Африки.

Найближчими днями судна почнуть вантажити зерно в портах Туапсе і Новоросійська, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

«Якщо 44% зерна з України йде в європейські країни, природно, росія не дивиться на це позитивно. путін заявив, що вони готові відправити в африканські країни, які цього потребують, 1 млн. тонн зерна. Ми можемо перетворити це зерно на борошно і відправити його в африканські країни», – заявив Ердоган за результатами зустрічі в Сочі.

«Ми працюємо над відправкою 1 мільйона тонн зерна з росії в Африку з катарським фінансуванням через Туреччину за пільговою ціною», – додав путін.

Планується, що зерно, яке Туреччина закуповуватиме у росії, перевозитимуть суднами по 25 тис. тонн. Буде здійснено загалом 40 операцій. Зазначається, що найближчими днями судна почнуть вантажити зерно в портах Туапсе і Новоросійська.

Щойно кораблі прибудуть до Туреччини, їх перероблятимуть на приватних борошномельних заводах. Основна увага приділяється відправленню борошна в Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Еритрею і Центральноафриканську Республіку.

Передбачається, що пріоритет віддаватиметься тим країнам, які не мають потужностей для переробки борошна. Чад, Лівія, Джібуті, Ємен і Ефіопія також входять до переліку країн, куди планують поставляти борошно.

Перегляди: 4