Головна Тваринництво Свинарство У Казахстані планують побудувати українсько-швейцарський комплекс з вирощування чистопородних свиней

У Казахстані планують побудувати українсько-швейцарський комплекс з вирощування чистопородних свиней

Спільна швейцарсько-українська делегація обговорила з керівництвом Алматинської області (Казахстан) будівництво в цій країні селекційно-гібридного тваринницького комплексу. Ідеться про потужність виробництва 50 тис. голів свиней на рік із залученням близько 30 млн. євро інвестицій.

Про це повідомили в агрохолдингу KSG Agro, керівництво якого бере участь у перемовинах, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

Глава швейцарської делегації, Філіппо Ломбарді зауважив, що раніше між Алматинською областю та KS Genetics Switzerland SA був підписаний меморандум про співпрацю.

«Проєкт із будівництва тваринницького комплексу ми реалізуємо спільно з нашими українськими партнерами, використовуючи сучасні швейцарські технології. Ми працюємо з генетикою, але всередині природи, а не поза нею. Це натуральна генетика. Ми готові поділитися з місцевими виробниками нашими сучасними технологіями в галузі тваринництва», – зазначив він.

Завданням комплексу є виробництво чистопорідних свиней без генетичних маніпуляцій, з гарантованою продуктивністю, стійких до захворювань.

«Планується, що до складу тваринницького комплексу входитимуть репродуктор, ферма та комбікормовий завод. Зараз нам важливо разом із партнерами розробити дорожню карту реалізації проєкту», –  повідомив голова ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами, комерційний потенціал проєкту полягає в можливості експорту виробленої продукції, зокрема завдяки географічній близькості до Китаю та відсутності в Казахстані випадків АЧС.

Перегляди: 0