Головна Новини Світові ринки Україна у 2020 році просунулася на 54 місце у Глобальному індексі продовольчої...

Україна у 2020 році просунулася на 54 місце у Глобальному індексі продовольчої безпеки

Підрозділ досліджень та аналізу The Economist Intelligence Unit ( EIU ) за підтримки міжнародної сільськогосподарської компанії Cortevа Agriscience оприлюднив дев’ятий Глобальний індекс продовольчої безпеки (Global Food Security Index, GFSI) за 2020 рік. У ньому Україна посіла 54 місце серед 113 країн світу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення прес-служби компанії.

GFSI 2020 розглядає продовольчу безпеку в контексті доходів та економічної нерівності, гендерної нерівності та різноманітності стану навколишнього середовища і природних ресурсів. Індекс звертає увагу на системні прогалини та на посилення їх впливу на продовольчі системи через Covid-19. За результатами аналізу, глобальна продовольча безпека знижується вже другий рік поспіль. Попри це показники України в рейтингу з минулого року покращились на 2,7 балів.

«Індекс розкриває серйозні виклики, пов’язані з продовольчою безпекою, та висвітлює можливості для зміцнення глобальної продовольчої системи, і сільське господарство лежить в основі цього. Corteva Agriscience підтримує GFSI з метою започаткування дискусій щодо розуміння та визначення шляхів покращення глобальної продовольчої безпеки. Ми пишаємось бути одним з провідних голосів у цій організованій діяльності щодо побудови більш безпечного продовольчого світу», – сказав головний виконавчий директор Corteva Agriscience Джеймс Коллінз.

Цього року Індекс GFSI вимірює драйвери продовольчої безпеки через основні фактори доступності, наявності, якості та безпеки, а також стану природних ресурсів та стійкості в регіоні. Згідно із регіональним звітом EIU , Європа є другим регіоном за рейтингом, підтверджуючи світове лідерство з доступності продуктів харчування. За винятком України, усі європейські країни мають потужні державні програми щодо забезпечення харчової безпеки, які опинилися під серйозним натиском через кризу Covid-19.

Показник наявності державних програм для України є помірним, проте відсутність зобов’язань щодо продовольчої безпеки та доступу до харчів є одним з найслабших місць. Водночас постачання харчування оцінюється достатньо високо. Також відзначається, що порівняно з минулим роком середні витрати на харчування не дуже змінилися.

«За підрахунками посадовців, при наявності технологічних рішень, залучення інвестицій в АПК та інтеграції в міжнародні ланцюги постачання Україна здатна прогодувати 500 мільйонів людей у світі. Corteva Agriscience є одним з ключових інвесторів в сільське господарство України і як постачальник передового насіння та інноваційних засобів захисту рослин постійно співпрацює з українськими фермерами, які виконують надзвичайно важливу та складну роль у суспільстві, забезпечуючи його якісними продуктами харчування. Впровадження передових практик на полі є запорукою безпечних продуктів харчування на столі», — переконаний керівник бізнесу Corteva Agriscience у Східній Європі Сергій Харін.

Перегляди: 9