Головна Украина на пути в ВТО: ввозные пошлины на продовольственные товары и продукцию...

    Украина на пути в ВТО: ввозные пошлины на продовольственные товары и продукцию сельского хозяйства

    Сахар и кондитерские изделия из сахара

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    1701

    Цукор з цукрової тростини або з цукрових бурякiв і хiмiчно чиста цукроза, у твердому станi:

    – цукор-сирець без додання ароматичних добавок або барвникiв:

    1701 11

    – – з тростини:

    1701 11 10 00

    – – – для рафiнування

    50

    50

    1701 11 90 00

    – – – iнший

    50

    50

    1701 12

    – – з цукрових бурякiв:

    1701 12 10 00

    – – – для рафiнування

    50

    50

    1701 12 90 00

    – – – iнший

    50

    50

    – iнший:

    1701 91 00 00

    – – з доданням ароматичних добавок або барвникiв

    50

    50

    1701 99

    – – iнші:

    1701 99 10 00

    – – – цукор бiлий

    50

    50

    1701 99 90 00

    – – – iнші

    50

    50

    1702

    Iншi цукри, включаючи хiмiчно чистi лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому станi; сиропи з цукрів без додання ароматичних добавок або барвникiв; мед штучний, змiшаний або не змiшаний з натуральним медом; карамелiзованi цукор і патока:

    – лактоза та сироп лактози:

    1702 11 00 00

    – – з вмiстом лактози 99 мас.% або бiльше, визначеної як безводна лактоза, у перерахунку на суху речовину

    5

    5

    1702 19 00 00

    – – iншi

    5

    5

    1702 20

    – цукор і сироп кленовi:

    1702 20 10 00

    – – кленовий цукор у твердому станi з доданням ароматичних добавок або барвникiв

    5

    5

    1702 20 90 00

    – – iншi

    5

    5

    1702 30

    – глюкоза та сироп з глюкози, без вмiсту фруктози або з вмiстом менш як 20 мас.% фруктози в сухому стані:

    1702 30 10 00

    – – iзоглюкоза

    5

    5

    – – iншi:

    – – – з вмiстом у сухому станi 90 мас.% або бiльше глюкози:

    1702 30 51 00

    – – – – у виглядi бiлого кристалiчного порошку, агломерованого або неагломерованого

    5

    5

    1702 30 59 00

    – – – – iншi

    5

    5

    – – – iншi:

    1702 30 91 00

    – – – – у виглядi бiлого кристалiчного порошку, агломерованого або неагломерованого

    5

    5

    1702 30 99 00

    – – – – iншi

    5

    5

    1702 40

    – глюкоза та сироп з глюкози, з вмiстом у сухому станi не менш як 20 мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру:

    1702 40 10 00

    – – iзоглюкоза

    5

    5

    1702 40 90 00

    – – iншi

    5

    5

    1702 50 00 00

    – фруктоза хiмiчно чиста

    5

    5

    1702 60

    – фруктоза iнша та сироп фруктози, з вмiстом у сухому станi понад 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру:

    1702 60 10 00

    – – iзоглюкоза

    5

    5

    1702 60 80 00

    – – сироп інуліновий

    5

    5

    1702 60 95 00

    – – iншi

    5

    5

    1702 90

    – iншi, включаючи iнвертний цукор та інші цукри й цукрові сиропи, з вмістом у сухому стані 50 мас.% фруктози:

    1702 90 10 00

    – – мальтоза хiмiчно чиста

    5

    5

    1702 90 30 00

    – – iзоглюкоза

    5

    5

    1702 90 50 00

    – – мальтодекстрин i мальтодекстриновий сироп

    5

    5

    1702 90 60 00

    – – мед штучний, змiшаний або не змiшаний з натуральним медом

    5

    5

    – – цукор і патока карамелiзованi:

    1702 90 71 00

    – – – з вмiстом 50 мас.% або бiльше цукрози в сухому станi

    5

    5

    – – – iншi:

    1702 90 75 00

    – – – – у виглядi порошку, агломерованого або неагломерованого

    5

    5

    1702 90 79 00

    – – – – iншi

    5

    5

    1702 90 80 00

    – – сироп iнулiновий

    5

    5

    1702 90 99 00

    – – інші

    5

    5

    1703

    Патока (меляса), одержана внаслiдок вилучення або рафiнування цукру:

    1703 10 00 00

    – патока (меляса) з тростини

    10

    10

    1703 90 00 00

    – iнша

    10

    10

    1704

    Кондитерськi вироби з цукру (включаючи бiлий шоколад), без вмiсту какао:

    1704 10

    – жувальнi гумки, у цукровiй оболонцi або без неї:

    – – з вмiстом менш як 60 мас.% цукрози (включаючи iнвертний цукор, виражений як цукроза):

    1704 10 11 00

    – – – у виглядi стрiчки (смужки)

    10

    10

    1704 10 19 00

    – – – iншi

    10

    10

    – – з вмiстом 60 мас.% або бiльше цукрози (включаючи iнвертний цукор, виражений як цукроза):

    1704 10 91 00

    – – – у виглядi стрiчки (смужки)

    10

    10

    1704 10 99 00

    – – – iншi

    10

    10

    1704 90

    – iншi:

    1704 90 10 00

    – – екстракт солодки, або локриці, який мiстить понад 10 мас.% цукрози, але без додання iнших речовин

    10

    10

    1704 90 30 00

    – – бiлий шоколад

    10

    10

    – – iншi:

    1704 90 51 00

    – – – пасти і маси, включаючи марципан, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або бiльше

    10

    10

    1704 90 55 00

    – – – льодяники вiд болю у горлi і цукерки вiд кашлю

    10

    10

    1704 90 61 00

    – – – драже та аналогiчнi їм солодощi, у виглядi драже

    10

    10

    – – – iншi:

    1704 90 65 00

    – – – – кондитерськi вироби у виглядi гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у виглядi кондитерських виробiв з цукру

    10

    10

    1704 90 71 00

    – – – – карамель, з вареного цукру без жирових добавок, з начинкою або без начинки

    10

    10

    1704 90 75 00

    – – – – ірис, цукерки та аналогічні солодощі, з вареного цукру з жировими добавками

    10

    10

    – – – – iншi:

    1704 90 81 00

    – – – – – одержанi в результаті пресування (у вигляді таблеток)

    10

    10

    1704 90 99 00

    – – – – – iншi

    10

    10

    Какао и продукты из него

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    1805 00 00 90

    – інший

    0

    0

    1806

    Шоколад та iншi готовi харчовi продукти з вмiстом какао:

    1806 10

    – какао-порошок, з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:

    1806 10 15 00

    – – без вмiсту цукрози або з вмiстом менш як 5 мас.% цукрози (включаючи iнвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи iзоглюкози, перерахованої на цукрозу

    5

    5

    1806 10 20 00

    – – з вмiстом 5 мас.% або більше, але менш як 65 мас.% цукрози (включаючи iнвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи iзоглюкози, перерахованої на цукрозу

    5

    5

    1806 10 30 00

    – – з вмiстом 65 мас.% або більше, але менш як 80 мас.% цукрози (включаючи iнвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи iзоглюкози, перерахованої на цукрозу

    5

    5

    1806 10 90 00

    – – з вмiстом 80 мас.% або бiльше цукрози (включаючи iнвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи iзоглюкози, перерахованої на цукрозу

    5

    5

    -”;

    1806 31 00 00

    – – з начинкою

    10

    10

    1806 32

    – – без начинки:

    1806 32 10 00

    – – – з доданням зерен зернових культур, горiхiв або плодів

    5

    5

    1806 32 90 00

    – – – iншi

    5

    5

    1806 90

    – iншi:

    – – шоколад i шоколаднi вироби:

    – – – шоколаднi цукерки, з начинкою або без начинки:

    1806 90 11 00

    – – – – якi мiстять алкоголь

    10

    10

    1806 90 19 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – iншi:

    1806 90 31 00

    – – – – з начинкою

    10

    10

    1806 90 39

    – – – – без начинки:

    1806 90 39 10

    – – – – – вироби з вмістом неїстiвних ігор або сувенірів

    10

    10

    1806 90 39 90

    – – – – – інші

    10

    10

    1806 90 50 00

    – – кондитерськi вироби з цукру та їх замiнники, виготовлені з цукрозамінників, з вмістом какао

    10

    10

    1806 90 60 00

    – – пасти, що мiстять какао

    10

    10

    1806 90 70 00

    – – готовi вироби, що мiстять какао та використовуються для виробництва напоїв

    10

    10

    1806 90 90 00

    – – iншi

    10

    10

    Готовые продукты из зерна хлебных злаков, муки, крахмала или молока; мучные кондитерские изделия

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    1904 20 10 00

    – – вироби типу мюслi (Musli) на основi несмажених пластiвцiв із зерна зернових культур

    10

    10

    – – iншi:

    1904 20 91 00

    – – – виготовленi з кукурудзи

    10

    10

    1904 20 95 00

    – – – виготовленi з рису

    10

    10

    1904 20 99 00

    – – – iншi

    10

    10

    1905 40 10 00

    – – сухарi

    12

    12

    1905 40 90 00

    – – iншi

    12

    12

    Продукты переработки овощей, плодов [фруктов], орехов или прочих частей растений

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    2001 10 00 00

    – огiрки, корнiшони

    10

    10

    2001 90

    – iншi:

    2001 90 10 00

    – – мангове чутнi

    17

    17

    2001 90 20 00

    – – плоди роду Capsicum, крiм солодких стручкових або пахучих перцiв

    17

    17

    2001 90 30 00

    – – цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)

    17

    17

    2001 90 40 00

    – – ямс, батат, або солодка картопля, i аналогічні їстiвнi частини рослин з вмiстом 5 мас.% або бiльше крохмалю

    17

    17

    2001 90 50 00

    – – гриби

    17

    17

    2001 90 60 00

    – – пальмова серцевина

    17

    17

    2001 90 65 00

    – – маслини, або оливки

    17

    17

    2001 90 70 00

    – – перець солодкий стручковий

    17

    17

    2001 90 91 00

    – – тропiчнi плоди та тропiчнi горiхи

    17

    17

    2001 90 93 00

    – – цибуля

    17

    17

    2001 90 99 00

    – – iншi

    17

    17

    2002

    Томати, приготовленi або консервованi без додання оцту чи оцтової кислоти:

    2002 10

    – томати цiлi або розрiзанi на частини:

    2002 10 10 00

    – – очищенi

    8

    8

    2002 10 90 00

    – – iншi

    8

    8

    2002 90

    – iншi:

    – – з вмiстом сухої речовини менш як 12 мас.%:

    2002 90 11 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг

    12

    12

    2002 90 19 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг

    12

    12

    – – з вмiстом сухої речовини 12 мас.% або бiльше, але не більш як 30 мас.%:

    2002 90 31 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг

    12

    12

    2002 90 39 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг

    12

    12

    – – з вмiстом сухої речовини понад 30 мас.%:

    2002 90 91 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг

    12

    12

    2002 90 99 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг

    12

    12

    2004 10 10 10

    – – – в упаковці 1 кг або більше, не призначена для роздрібної торгівлі

    5

    5

    2004 10 10 90

    – – – інша

    15

    15

    2004 10 99 10

    – – – в упаковці 1 кг або більше, не призначена для роздрібної торгівлі

    5

    5

    2004 10 99 90

    – – – інша

    15

    15

    2004 90

    – iншi овочi та овочевi сумiшi:

    2004 90 10 00

    – – цукрова кукурудза (Zea mаys var. saccharata)

    15

    15

    2004 90 30 00

    – – капуста квашена, каперси та маслини, або оливки

    15

    15

    2004 90 50 00

    – – горох (Pisum sativum) i незріла квасоля Phaseolus spp, у стручках

    15

    15

    – – iншi, включаючи сумiшi:

    2004 90 91 00

    – – – цибуля, пiддана лише тепловiй обробцi

    15

    15

    2004 90 98 00

    – – – iншi

    15

    15

    2005

    Інші овочi, приготовленi або консервованi без додання оцту чи оцтової кислоти, незамороженi, крiм продуктiв товарної позицiї 2006:

    2005 10 00 00

    – овочi гомогенiзованi

    15

    15

    2005 20

    – картопля:

    2005 20 10 00

    – – у виглядi борошна, круп або пластiвцiв

    12

    12

    – – iнша:

    2005 20 20 00

    – – – нарiзана тонкими шматочками, обсмажена або підсушена, солона чи несолона або ароматизована чи неароматизована, у герметично закритих упаковках, придатна до споживання

    12

    12

    2005 20 80 00

    – – – iнша

    12

    12

    2005 40 00 00

    – горох (Рisum sativum)

    12

    12

    – квасоля (Vigna spp., Phasеolus spp.):

    2005 51 00 00

    – – квасоля лущена

    15

    15

    2005 59 00 00

    – – iнша

    15

    15

    2005 60 00 00

    – спаржа

    15

    15

    2005 90 10 00

    – – плоди роду Сapsicum, крiм солодких стручкових або пахучого перцiв

    7

    7

    2005 90 30 00

    – – каперси

    10

    10

    2005 90 50 00

    – – артишоки

    7

    7

    2005 90 60 00

    – – морква

    10

    10

    2005 90 70 00

    – – овочевi сумiшi

    7

    7

    2005 90 75 00

    – – капуста квашена

    10

    10

    2005 90 80 00

    – – iншi

    10

    10

    2007 10 10 00

    – – з вмістом цукру понад 13 мас.%

    10

    10

    – – iншi:

    2007 10 91 00

    – – – з тропiчних плодiв

    10

    10

    2007 10 99 00

    – – – iншi

    10

    10

    – iншi:

    2007 91

    – – цитрусовi:

    2007 91 10 00

    – – – з вмiстом цукру понад 30 мас.%

    15

    15

    2007 91 30 00

    – – – з вмiстом цукру понад 13 мас.%, але не бiльш як 30 мас.%

    15

    15

    2007 91 90 00

    – – – iншi

    15

    15

    2007 99

    – – iншi:

    – – – з вмiстом цукру понад 30 мас.%:

    2007 99 10 00

    – – – – пюре та пасти сливовi в первинних упаковках, масою нетто понад 100 кг, призначенi для промислового оброблення

    10

    10

    2007 99 20 00

    – – – – пюре та пасти з каштанiв

    10

    10

    – – – – iншi:

    2007 99 31 00

    – – – – – з вишень і черешень

    10

    10

    2007 99 33 00

    – – – – – з полуниць і суниць

    10

    10

    2007 99 35 00

    – – – – – з малини

    10

    10

    2007 99 39 00

    – – – – – iншi

    10

    10

    – – – з вмiстом цукру понад 13 мас.%, але не бiльш як 30 мас.%:

    2007 99 55 00

    – – – – пюре та компоти з яблук

    10

    10

    2007 99 57 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – iншi:

    2007 99 91 00

    – – – – пюре та компоти з яблук

    10

    10

    -”;

    2008 20 11 00

    – – – – з вмiстом цукру понад 17 мас.%

    10

    10

    2008 20 19 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:

    2008 20 31 00

    – – – – з вмiстом цукру понад 19 мас.%

    10

    10

    2008 20 39 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – без додання спирту:

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:

    2008 20 51 00

    – – – – з вмiстом цукру понад 17 мас.%

    10

    10

    2008 20 59 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг:

    2008 20 71 00

    – – – – з вмiстом цукру понад 19 мас.%

    10

    10

    2008 20 79 00

    – – – – iншi

    10

    10

    2008 20 90 90

    – – – – інші

    10

    10

    2008 50 11 00

    – – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    15

    15

    2008 50 19 00

    – – – – – iншi

    15

    15

    – – – – iншi:

    2008 50 31 00

    – – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    15

    15

    2008 50 39 00

    – – – – – iншi

    15

    15

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг:

    2008 50 51 00

    – – – – з вмістом цукру понад 15 мас.%

    15

    15

    2008 50 59 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – без додання спирту:

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:

    2008 50 61 00

    – – – – з вмістом цукру понад 13 мас.%

    15

    15

    2008 50 69 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг:

    2008 50 71 00

    – – – – з вмістом цукру понад 15 мас.%

    15

    15

    2008 50 79 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – – без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:

    2008 50 92 00

    – – – – 5 кг або бiльше

    15

    15

    2008 50 94 00

    – – – – 4,5 кг або бiльше, але менш як 5 кг

    15

    15

    2008 50 99 00

    – – – – менш як 4,5 кг

    15

    15

    2008 60

    – вишнi та черешнi:

    – – з доданням спирту:

    – – – з вмістом цукру понад 9 мас.%:

    2008 60 11 00

    – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    10

    10

    2008 60 19 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – iншi:

    2008 60 31 00

    – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    10

    10

    -”;

    2008 60 51 00

    – – – – вишнi кислi (Prunus cerasus)

    10

    10

    2008 60 59 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг:

    2008 60 61 00

    – – – – вишнi кислi (Prunus cerasus)

    10

    10

    2008 60 69 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – без додання цукру, у первинних упаковках масою нетто:

    – – – – 4,5 кг або бiльше:

    2008 60 71 00

    – – – – – вишнi кислi (Prunus cerasus)

    10

    10

    2008 60 79 00

    – – – – – iншi

    10

    10

    – – – – менш як 4,5 кг:

    2008 60 91 00

    – – – – – вишнi кислi (Prunus cerasus)

    10

    10

    2008 60 99 00

    – – – – – iншi

    10

    10

    2008 70

    – персики, включаючи нектарини:

    – – з доданням спирту:

    – – – у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:

    – – – – з вмістом цукру понад 13 мас.%:

    2008 70 11 00

    – – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    15

    15

    2008 70 19 00

    – – – – – iншi

    15

    15

    – – – – iншi:

    2008 70 31 00

    – – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    15

    15

    2008 70 39 00

    – – – – – iншi

    15

    15

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг:

    2008 70 51 00

    – – – – з вмістом цукру понад 15 мас.%

    15

    15

    2008 70 59 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – без додання спирту:

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг:

    2008 70 61 00

    – – – – з вмістом цукру понад 13 мас.%

    15

    15

    2008 70 69 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг:

    2008 70 71 00

    – – – – з вмістом цукру понад 15 мас.%

    15

    15

    2008 70 79 00

    – – – – iншi

    15

    15

    – – – без додання цукру, у первинних упаковках, масою нетто:

    2008 70 92 00

    – – – – 5 кг або бiльше

    15

    15

    2008 70 98 00

    – – – – менш як 5 кг

    15

    15

    2008 80

    – суницi та полуницi:

    – – з доданням спирту:

    – – – з вмістом цукру понад 9 мас.%:

    2008 80 11 00

    – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    10

    10

    2008 80 19 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – – iншi:

    2008 80 31 00

    – – – – з фактичною концентрацiєю спирту не бiльш як 11,85 мас.%

    10

    10

    2008 80 39 00

    – – – – iншi

    10

    10

    – – без додання спирту:

    2008 80 50 00

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг

    10

    10

    2008 80 70 00

    – – – з доданням цукру, у первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1 кг

    10

    10

    2008 80 90 00

    – – – без додання цукру

    10

    10

    2009 80 32 30

    – – – – – – сiк плодiв гуаяви

    0

    0

    2009 80 33

    – – – – – соки плодiв манго, мангостана, папаї, тамаринду, анакардiї, личi, джекфрута, або хлiбного дерева, саподили, карамболи та пiтаї:

    2009 80 33 10

    – – – – – – сiк плодiв манго

    0

    0

    2009 80 33 90

    – – – – – – інші

    8

    8

    2009 80 83 00

    – – – – – – сiк плодiв пасифлори, або страстоцвiту, i гуаяви

    8

    8

    Разные пищевые продукты

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    2102 10 10 00

    – – дрiжджi культурнi

    15

    15

    2102 10 90 00

    – – iншi

    15

    15

    2102 20

    – дрiжджi неактивнi; iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми:

    – – дрiжджi неактивнi:

    2102 20 11 00

    – – – у виглядi таблеток, кубикiв чи аналогiчних форм або в первинних упаковках, масою нетто не бiльш як 1кг

    10

    10

    2102 20 19 00

    – – – iншi

    10

    10

    2102 20 90 00

    – – iншi

    10

    10

    2102 30 00 00

    – порошки пекарськi готовi

    10

    10

    2103 30 90 00

    – – готова гiрчиця

    12

    12

    2106 10 20 00

    – – без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас.% молочних жирiв, менш як 5 мас.% цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози або крохмалю

    4

    4

    2106 10 80 00

    – – iншi

    4

    4

    2106 90 92 00

    – – – без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас.% молочних жирiв, менш як 5 мас.% цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози або крохмалю

    8

    8

    Перегляди: 0