Головна Процедура контроля товаров в пунктах пропуска через государственную границу Украины может быть...

    Процедура контроля товаров в пунктах пропуска через государственную границу Украины может быть упрощена – проект КМУ

    Как стало известно компании “ПроАгро”, Министерством экономики Украины обнародовало проект Постановления КМУ “О внесении изменений в постановления Кабинета Министров Украины от 24 октября 2002 г. #1569 и от 24 декабря 2003 г. #1989”.

    Проектом постановления предлагается внести в Постановления КМУ от 24 декабря 2003 г. #1989 “Вопросы пропуска через государственную границу автомобильных, водных, железнодорожных и воздушных транспортных средств перевозчиков и товаров, которые перемещаются ими” и от 24 октября 2002 г. #1569 “Об утверждении Порядка взыскания единого сбора в пунктах пропуска через государственную границу” изменения в части, которая касается упрощения процедуры перемещения товаров через государственную границу.

    Механизмом, который предлагается применить для решения проблемы является:

    * трансформирование приложения 2 к постановлению КМУ от 24.10.2002 г. #1569 в четыре приложения, каждый из которых будет регламентировать один вид контроля (санитарный, ветеринарный, фитосанитарный, экологический);

    * четкое распределение товаров на такие, которые подлежат соответствующему обязательному или предварительному документальному контролю в пунктах пропуска через государственную границу.

    Должностное лицо таможни согласно требованиям Постановления КМУ от 13 апреля 2005 г. #269 на основании представленных документов и согласно вышеупомянутым перечням будет определять виды контроля, которые необходимо осуществить в пункте пропуска, и привлекать к его осуществлению работников соответствующих контрольных служб.

    Как следствие, ускорение и упрощение процедуры перемещения товаров через государственную границу в соответствии с международным правом и практикой организации контроля.

    Стандартный санитарный приграничный контроль

    Перелік товарів, що підлягають стандартному санітарному прикордонному контролю

    Код товару
    згідно з УКТЗЕД

    Опис товару згідно з УКТЗЕД

    0209 00

    Тільки сало без пісних частин, свинячий жир і жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, солоні або в розсолі, сушені або копчені

    0210

    М’ясо та їстівні м”ясні субпродукти солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м”яса або м”ясних субпродуктів

    0305

    Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування

    0306 21 00 00 –

    0306 29 90 00

    Ракоподiбнi з панцирами або без панцирiв, сушенi, солонi або у розсолi; ракоподiбнi у панцирах, варенi у водi або на парi, сушенi, солонi або у розсолi; борошно, порошок та гранули з ракоподiбних, придатнi для харчування

    0307

    Молюски, відділені або не відділені від черепашок, сушені, солоні або в розсолі; водяні безхребетні, крім ракоподібних та молюсків, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з водяних безхребетних, крім ракоподібних, придатні для харчування

    0402

    Молоко та вершки, згущені або з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    0403

    Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао

    0404

    Молочна сироватка, згущена або незгущена, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин; продукти, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, в іншому місці не зазначені

    0405

    Масло вершкове та інші жири, вироблені з молока; молочні пасти

    0406

    Сири всіх видів і кисломолочний сир

    0407 00

    Тільки яйця птицi в шкаралупi, консервованi або варенi

    0408

    Тыльки яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, сушені, варені у воді або на парі, формовані, або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    0409 00 00 00

    Мед натуральний

    0410 00 00 00

    Їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені

    0504 00 00 00

    Тільки кишки, сечові міхурі та шлунки тварин, цілі та шматками, крім риб”ячих, солоні або у розсолі, сушені або копчені

    0701

    Картопля свіжа або охолоджена

    0702 00 00 00

    Помiдори свіжі або охолоджені

    0703

    Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені

    0704

    Капуста головчаста, капуста цвітна, капуста броколі, кольрабі та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені

    0705

    Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені

    0706

    Морква, ріпа, столові буряки, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені

    0707 00

    Огірки, корнішони свіжі або охолоджені

    0708

    Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або охолоджені

    0709

    Овочi свiжi або охолодженi

    0710

    Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені

    0711

    Овочі, консервовані для тимчасового зберігання (наприклад, діоксидом сірки, у розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію), але в

    такому вигляді не придатні для безпосереднього використання в їжу

    0712

    Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки

    0713

    Овочі бобові сушені, лущені, очищені або неочищені від насіннєвої оболонки, подрібнені або не подрібнені

    0714

    Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані або у вигляді гранул чи скибок; серцевина сагової пальми

    0801

    Горіхи кокосові, бразильські, кеш”ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки

    0802

    Горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки

    0803 00

    Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені

    0804

    Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені

    0805

    Цитрусовi, свiжi або сушенi

    0806

    Виноград свiжий або сушений

    0807

    Дині, кавуни і папая, свіжі

    0808

    Яблука, грушi та айва, свіжі

    0809

    Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі

    0810

    Плоди, свiжi

    0811

    Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    0812

    Плоди та горіхи, консервовані для тимчасового зберігання (наприклад діоксидом сірки або в розсолі, у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію), але у такому вигляді не придатні для безпосереднього використання в їжу

    0813

    Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 – 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи

    0814 00 00 00

    Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі,

    у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію

    0901

    Кава смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замінники кави з умістом кави в будь-якій пропорції

    0902

    Чай, ароматизований чи неароматизований

    0903 00 00 00

    Мате, або парагвайський чай

    0904

    Перець роду Piper; стручковий перець роду Capsicum або пахучий перець роду Pimenta, сушені або подрібнені чи мелені

    0905 00 00 00

    Ванiль

    0906

    Кориця та квiти коричного дерева

    0907 00 00 00

    Гвоздика (цiлi плоди, квiтки та квiтконiжки)

    0908

    Горіх мускатний, маціс і кардамон:

    0909

    Насіння анісу, бодяну, фенхелю, коріандру, куміну, кмину; ягоди ялівцю

    0910

    Імбир, шафран, турмерик (куркума), тим”ян, або чебрець; лаврове листя, каррі та інші прянощі

    1001

    Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин)

    1002 00 00 00

    Жито

    1003 00

    Ячмінь

    1004 00 00 00

    Овес

    1005

    Кукурудза

    1006

    Рис

    1007 00

    Сорго зернове

    1008

    Гречка, просо та насіння канаркової трави; інші зернові культури

    1101 00

    Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину)

    1102

    Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину)

    1103

    Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур

    1104

    Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені

    1105

    Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі

    1106

    Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08

    1107

    Солод, обсмажений або необсмажений

    1108

    Крохмалі; інулін

    1109 00 00 00

    Клейковина пшенична суха чи сира

    1201 00

    Соєві боби, подрібнені або неподрібнені

    1202

    Арахіс, несмажений або не приготовлений іншим способом, лущений або нелущений, подрібнений або неподрібнений

    1206 00

    Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене

    1207

    Насіння та плоди інших олійних культур, подрібнені або неподрібнені

    1208

    Борошно з насіння чи плодів олійних культур, крім борошна з гірчиці

    1210

    Шишки хмелю, свіжі або сухі, подрібнені або неподрібнені, розмелені або у вигляді гранул; лупулін

    1212

    Плоди ріжкового дерева, морські та інші водорості, цукрові буряки та цукрова тростина, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені; кісточки, ядра плодів та інші продукти рослинного походження (включаючи несмажені корені цикорію виду Cichorium intybus sativum), які використовуються в основному для харчових цілей, в іншому місці незазначені

    1301

    Шелак природний, неочищений; природні камеді, смоли, гумісмоли та живиці (наприклад, бальзами)

    1302

    Соки і екстракти рослинного походження; пектинові речовини, пектинати і пектати; агар-агар та інші клеї і загусники рослинного походження, видозмінені або невидозмінені

    1404

    Матеріали рослинного походження, в іншому місці не зазначені

    1507

    Олія соєва та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1508

    Олія арахісова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1509

    Олія оливкова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1510 00

    Олії та їх фракції, вироблені виключно з маслин або оливок, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу, і суміші цих олій або їх фракцій з оліями або їх фракціями товарної позиції 1509

    1511

    Олія пальмова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1512

    Олії соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1513

    Олії кокосова (з копри), пальмоядрова або з бабасу та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1514

    Олії свиріпова, ріпакова або гірчична та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1515

    Нелеткі жири і олії рослинні (включаючи джоджобову олію) та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    1516

    Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці

    1517

    Маргарин; харчові суміші або продукти з тваринних і рослинних жирів, масел та олій або їх фракцій, крім харчових жирів, масел чи олій та їх фракцій товарної позиції 1516

    1518 00

    Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі чи в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, крім продуктів товарної позиції 1516; нехарчові суміші або продукти з тваринних або рослинних жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, в іншому місці не зазначені

    1522 00

    Дегра; залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження

    1601 00

    Ковбаси та аналогічні вироби з м”яса, м”ясних субпродуктів чи крові; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів

    1602

    Готові чи консервовані продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові

    1603 00

    Екстракти та соки з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних

    1604

    Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб

    1605

    Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні

    1701

    Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста цукроза, у твердому стані

    1702

    Цукри, включаючи хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому стані; сиропи з цукрів без додання ароматичних добавок або барвників; мед штучний, змішаний або не змішаний з натуральним медом; карамелізовані цукор і патока

    1703

    Патока (меляса), одержана внаслідок вилучення або рафінування цукру

    1704

    Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао

    1801 00 00 00

    Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені

    1802 00 00 00

    Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао

    1803

    Какао-паста, знежирена або незнежирена

    1804 00 00 00

    Какао-масло, какао-жир

    1805 00 00

    Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    1806

    Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао

    1901

    Екстракти солодові; готові харчові продукти з борошна, крупки, крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401 – 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас. % у перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені

    1902

    Вироби з тіста без дріжджів, з начинкою (з м”яса чи інших продуктів) або без начинки, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до споживання

    1903 00 00 00

    Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок, горошин і в інших аналогічних формах

    1904

    Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад, кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул чи оброблені іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені

    1905

    Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти

    2001

    Овочі, плоди та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані з доданням оцту чи оцтової кислоти

    2002

    Томати, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти

    2003

    Гриби та трюфелі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти

    2004

    Овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, морожені, крім продуктів товарної позиції 2006

    2005

    Овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи оцтової кислоти, незаморожені, крім продуктів товарної позиції 2006

    2006 00

    Овочі, плоди, горіхи, шкірки плодів та інші частини рослин, консервовані з доданням цукру (глазуровані, зацукровані або просочені цукровим сиропом)

    2007

    Варення, джеми, плодові желе, мармелад, плодові або горіхові пюре, плодові або горіхові пасти, одержані шляхом теплової обробки, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    2008

    Плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані іншим способом, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин або спирту, в іншому місці не зазначені

    2009

    Соки з плодів (включаючи виноградне сусло) або соки овочеві, незброджені та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    2101

    Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю або мате (парагвайського чаю) і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате (парагвайського чаю); смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та концентрати з них

    2102

    Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки

    2103

    Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця

    2104

    Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти

    2105 00

    Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао

    2106

    Харчові продукти, в іншому місці не зазначені

    2201

    Води, включаючи природні або штучні мінеральні, газовані, без додання цукру чи інших підсолоджувальних або ароматизувальних речовин; лід та сніг

    2202

    Води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматизувальних речовин, інші безалкогольні напої, крім фруктових або овочевих соків товарної позиції 2009

    2203 00

    Пиво із солоду (солодове)

    2204

    Вина виноградні, включаючи вина кріплені; сусло виноградне, крім того, що включено до товарної позиції 2009

    2205

    Вермут та інше вино виноградне, з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів

    2206 00

    Зброджені напої (наприклад, сидр, перрі (грушевий напій), напій медовий); суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, в іншому місці не зазначені

    2207

    Спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80 об. % або більше; спирт етиловий та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, денатуровані, будь-якої концентрації

    2208

    Спирт етиловий, неденатурований з концентрацією спирту менш як 80 об. %; спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, лікери та інші напої, що містять спирт

    2209 00

    Оцет харчовий та його замінники, одержані з оцтової кислоти

    2307 00

    Винний осад; винний камінь

    2501 00

    Сіль (включаючи столову і денатуровану) та хлорид натрію чистий, розчинені або не розчинені у воді, або ті, що містять або не містять добавки речовин, які запобігають агломерації чи перешкоджають злипанню частинок (що забезпечують сипкість сухих продуктів і плинність рідких); вода морська

    Ветеринарный приграничный контроль

    Перелік товарів, що підлягають ветеринарному контролю у пунктах пропуску через державний кордон в разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України

    Код товару згідно з УКТ ЗЕД

    Опис товару згідно з УКТ ЗЕД

    Підлягає попередньому документальному контролю

    Підлягає ветеринарному прикордонному контролю

    0101

    Коні, віслюки, мули та лошаки, живі

    +

    0102

    Велика рогата худоба, жива

    +

    0103

    Свині, живі

    +

    0104

    Вівці та кози, живі

    +

    0105

    Свійська птиця, тобто кури свійські (Gallus domesticus), качки, гуси, індики та цесарки, живі

    +

    0106

    Тварини, живі

    +

    0201

    М”ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене

    +

    0202

    М”ясо великої рогатої худоби, морожене

    +

    0203

    Свинина, свіжа, охолоджена або морожена

    +

    0204

    Баранина або козлятина, свіжа, охолоджена або морожена

    +

    0205 00

    М”ясо коней, віслюків, мулів або лошаків, свіже, охолоджене або морожене

    +

    0206

    Їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, віслюків, мулів або лошаків, свіжі, охолоджені або морожені

    +

    0207

    М”ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, зазначеної в товарній позиції 0105, свіжі, охолоджені або морожені

    +

    0208

    М”ясо та їстівні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені

    +

    0209 00

    Сало без пісних частин, свинячий жир і жир свійської птиці, не витоплені та не виділені іншим способом, свіжі або охолоджені, морожені, солоні або в розсолі, сушені або копчені

    +

    0210

    М”ясо та їстівні м”ясні субпродукти солоні або в розсолі, сушені або копчені; їстівне борошно з м”яса або м”ясних субпродуктів

    +

    0301

    Жива риба

    +

    0302

    Риба свіжа або охолоджена, крім рибного філе та іншого м”яса риб товарної позиції 0304

    +

    0303

    Риба морожена, крім рибного філе та іншого м”яса риб товарної позиції 0304

    +

    0304

    Філе рибне та інше м”ясо риб (включаючи фарш), свіже, охолоджене або морожене

    +

    0305

    Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування

    +

    0306

    Ракоподібні з панцирами або без панцирів, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; ракоподібні в панцирах, варені у воді або на парі, охолоджені або неохолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування

    +

    0307

    Молюски, відділені або не відділені від черепашок, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; водяні безхребетні, крім ракоподібних та молюсків, живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солоні або в розсолі; борошно, порошок та гранули з водяних безхребетних, крім ракоподібних, придатні для харчування

    +

    0401

    Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0402

    Молоко та вершки, згущені або з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0403

    Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао

    +

    0404

    Молочна сироватка, згущена або незгущена, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин; продукти, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, в іншому місці не зазначені

    +

    0405

    Масло вершкове та інші жири, вироблені з молока; молочні пасти

    +

    0406

    Сири всіх видів і кисломолочний сир

    +

    0407 00

    Яйця птиці в шкаралупі, свіжі, консервовані або варені

    +

    0408

    Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0409 00 00 00

    Мед натуральний

    +

    0502

    Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу

    +

    0503 00 00 00

    Кінський волос та його відходи, у тому числі у вигляді полотна, з підосновою чи без неї

    +

    0504 00 00 00

    Кишки, сечові міхурі та шлунки тварин, цілі та шматками, крім риб”ячих, свіжі, охолоджені, морожені, солоні або у розсолі, сушені або копчені

    +

    0505

    Шкурки та інші частини птахів, укриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я (обрізані чи необрізані) і пух, очищені або неочищені, дезінфіковані чи оброблені з метою їх збереження, але які не пройшли подальшої обробки; порошок і відходи пір”я або частин пір”я

    +

    0506

    Кістки та роговий стрижень, необроблені, знежирені, які пройшли первинну обробку (але без надання форми), оброблені кислотою або дежелатиновані; порошок та відходи цих продуктів

    +

    0507

    Слонова кістка, черепаховий панцир, вус китовий (включаючи бахрому) або інших морських ссавців, роги, роги оленя, копита, нігті, кігті та дзьоби, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми; порошок і відходи цих матеріалів

    +

    0508 00 00 00

    Корали та аналогічні матеріали, не оброблені або піддані первинній обробці; черепашки та панцирі молюсків, ракоподібних чи голкошкірих, скелетні пластини каракатиць, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми, їх порошок і відходи

    +

    0509 00

    Губки натуральні тваринного походження

    +

    0510 00 00 00

    Амбра сіра, струмина боброва, цівета і мускус; шпанські мушки; жовч, у тому числі суха; залози та інші продукти тваринного походження, використовувані для виготовлення фармацевтичних засобів, свіжі, охолоджені, морожені або оброблені іншим способом для тимчасового зберігання

    +

    0511

    Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для харчування

    +

    1213 00 00 00

    Солома та полова зернових, необроблені, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені, пресовані або у вигляді гранул

    +

    1214

    Бруква кормова, буряк кормовий (мангольд), кормові коренеплоди, сіно, люцерна, конюшина, еспарцет, капуста кормова, люпин, вика та аналогічні кормові продукти, гранульовані або негранульовані

    +

    1403 00 00 00

    Матеріали рослинного походження (наприклад, сорго віничне, п”ясава, пирій, істль), що використовуються в основному для виробництва мітел або щіток, у в”язках, пучках або навалом

    +

    1501 00

    Жир свинячий (включаючи лярд) і жир свійської птиці, крім жиру товарної позиції 0209 або 1503

    +

    1502 00

    Жир великої рогатої худоби, овечий або козячий, крім жиру товарної позиції 1503 00

    +

    1503 00

    Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин, олеомаргарин і тваринне масло, неемульговані, незмішані, не приготовлені іншим чином

    +

    1504

    Жири і масла та їх фракції, з риби або морських ссавців, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    +

    1505 00

    Вовняний жир (жиропіт) і жирові речовини, отримувані з нього (включаючи ланолін):

    +

    1506 00 00 00

    Тваринні жири і масла та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу

    +

    1516

    Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці

    +

    1517

    Маргарин; харчові суміші або продукти з тваринних і рослинних жирів, масел та олій або їх фракцій, крім харчових жирів, масел чи олій та їх фракцій товарної позиції 1516

    +

    1518 00

    Жири, масла і олії тваринні або рослинні та їх фракції, варені, окислені, зневоднені, сульфуровані, окислені струменем повітря, полімеризовані нагріванням у вакуумі чи в інертному газі або хімічно модифіковані іншим способом, крім продуктів товарної позиції 1516; нехарчові суміші або продукти з тваринних або рослинних жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, в іншому місці не зазначені

    +

    1521

    Воски рослинні (крім тригліцеридів), віск бджолиний, воски інших комах і спермацет, рафіновані чи нерафіновані, забарвлені чи незабарвлені

    +

    1601 00

    Ковбаси та аналогічні вироби з м”яса, м”ясних субпродуктів чи крові; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів

    +

    1602

    Готові чи консервовані продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові

    +

    1603 00

    Екстракти та соки з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних

    +

    1604

    Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб

    +

    1605

    Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні

    +

    2104

    Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти

    +

    2105 00

    Морозиво та інші види харчового льоду, що містять або не містять какао

    +

    2301

    Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки

    +

    2302

    Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані

    +

    2303

    Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані

    +

    2304 00 00 00

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення соєвої олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2305 00 00 00

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2306

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2308 00

    Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені

    +

    2309

    Продукти, що використовуються для годівлі тварин

    +

    3001

    Залози та інші органи, призначені для органотерапевтичного використання, висушені, подрібнені або неподрібнені у порошок; екстракти залоз або інших органів чи їх секретів, призначені для органотерапевтичного використання; гепарин та його солі; інші речовини людського або тваринного походження, підготовлені для терапевтичного або профілактичного застосування, не включені до інших товарних позицій

    +

    3002

    Кров тварин, приготовлена для терапевтичного, профілактичного або діагностичного застосування; сироватки імунні (антисироватки), інші фракції крові та модифіковані імунологічні продукти, у тому числі одержані із застосуванням біотехнологічних процесів; вакцини, токсини, культури мікроорганізмів (за винятком дріжджів) та аналогічні продукти

    +

    3004 50

    Лікарські засоби, що містять вітаміни або інші сполуки товарної позиції 2936

    +

    3006 80 00 00

    Фармацевтичні відходи

    3101 00 00 00

    Добрива тваринного або рослинного походження, у суміші або ні, піддані хімічній обробці або ні; добрива, одержані в результаті змішування або хімічної обробки речовин тваринного або рослинного походження

    +

    3501

    Казеїн, казеїнати та інші похідні казеїнів; казеїнові клеї

    +

    3502

    Альбуміни (білки) (включаючи концентрати з кількох сироваткових білків із вмістом більш як 80 мас. % сироваткових білків у перерахунку на суху речовину); альбумінати та інші похідні альбумінів

    +

    3503 00

    Желатин (включаючи вироблений у формі квадратних або прямокутних листків, з поверхневою обробкою або без обробки, забарвлений або незабарвлений) та його похідні; риб”ячий клей; інші клеї тваринного походження, за винятком казеїнових клеїв товарної позиції 3501

    +

    3504 00 00 00

    Пептони та їх похідні; інші білкові речовини та їх похідні, не включені до інших товарних позицій; порошок із шкіри, хромований або нехромований

    +

    4101

    Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок

    +

    4102

    Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи

    +

    4103

    Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи

    +

    4105

    Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур овець чи шкурок ягнят, без вовняного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки

    +

    4112 00 00 00

    Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур овець або шкурок ягнят, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри -товарної позиції 4114

    +

    4113 10 00 00

    Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур кіз або козенят, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114

    +

    4206 21

    Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур кіз або козенят, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки, у вологому стані (включаючи хромований напівфабрикат)

    +

    4106 22

    Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур кіз або козенят, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки, у сухому стані (краст)

    +

    4206

    Вироби з кишок тварин (крім кетгуту з натурального шовку), синюги, міхурів або сухожиль

    +

    4301

    Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутряних виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103

    +

    5101

    Вовна, не піддана кардо- або гребенечесанню

    +

    5102

    Волос тварин, тонкий чи грубий, не підданий кардо- або гребенечесанню

    +

    6701 00 00 00

    Шкурки та інші частини птахів, вкриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я, пух та вироби з цих матеріалів (крім виробів товарної позиції 0505 та оброблених стовбурів і стрижнів пір”я)

    +

    Фитосанитарный приграничный контроль

    Перелік товарів, що підлягають фітосанітарному контролю у пунктах пропуску через державний кордон в разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України

    Код товару згідно з УКТЗЕД

    Опис товару згідно з УКТЗЕД

    Підлягає попередньому документальному контролю

    Підлягає стандартному фітосанітарному прикордонному контролю

    0305

    Риба сушена, солона або в розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибні борошно, порошок та гранули, придатні для харчування

    +

    0408

    Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0601

    Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою, у стані вегетації або цвітіння; саджанці, рослини та корені цикорію, крім коренів товарної позиції 1212

    +

    0602

    Живі рослини (включаючи їх коріння), живці та підщепи; міцелій грибів

    +

    0701

    Картопля свіжа або охолоджена

    +

    0702 00 00 00

    Помідори свіжі або охолоджені

    +

    0703

    Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені

    +

    0704

    Капуста головчаста, капуста цвітна, капуста броколі, кольрабі та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені

    +

    0705

    Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені

    +

    0706

    Морква, ріпа, столові буряки, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені

    +

    0707 00

    Огірки, корнішони свіжі або охолоджені

    +

    0708

    Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або охолоджені

    +

    0709

    Овочі свіжі або охолоджені

    +

    0710

    Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені

    +

    0712

    Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки

    +

    0713

    Овочі бобові сушені, лущені, очищені або неочищені від насіннєвої оболонки, подрібнені або не подрібнені

    +

    0714

    Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані або у вигляді гранул чи скибок; серцевина сагової пальми

    +

    0801

    Горіхи кокосові, бразильські, кеш”ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки

    +

    0802

    Горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки

    +

    0803 00

    Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені

    +

    0804

    Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені

    +

    0805

    Цитрусові, свіжі або сушені

    +

    0806

    Виноград свіжий або сушений

    +

    0807

    Дині, кавуни і папая, свіжі

    +

    0808

    Яблука, груші та айва, свіжі

    +

    0809

    Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі

    +

    0810

    Плоди, свіжі

    +

    0811

    Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0813

    Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 – 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи

    +

    0814 00 00 00

    Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі,

    у сірчаній воді або в іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію

    +

    0901

    Кава смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замінники кави з умістом кави в будь-якій пропорції

    +

    0902

    Чай ароматизований чи неароматизований

    +

    0903 00 00 00

    Мате, або парагвайський чай

    +

    0904

    Перець роду Piper; стручковий перець роду Capsicum або пахучий перець роду Pimenta, сушені або подрібнені чи мелені

    +

    0905 00 00 00

    Ваніль

    +

    0906

    Кориця та квіти коричного дерева

    +

    0907 00 00 00

    Гвоздика (цілі плоди, квітки та квітконіжки)

    +

    0908

    Горіх мускатний, маціс і кардамон

    +

    0909

    Насіння анісу, бодяну, фенхелю, коріандру, куміну, кмину; ягоди ялівцю

    +

    0910

    Імбир, шафран, турмерик (куркума), тим”ян, або чебрець; лаврове листя, каррі та інші прянощі

    +

    1001

    Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин)

    +

    1002 00 00 00

    Жито

    +

    1003 00

    Ячмінь

    +

    1004 00 00 00

    Овес

    +

    1005

    Кукурудза

    +

    1006

    Рис

    +

    1007 00

    Сорго зернове

    +

    1008

    Гречка, просо та насіння канаркової трави; інші зернові культури

    +

    1101 00

    Борошно пшеничне або із суміші пшениці та жита (меслину):

    +

    1102

    Борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного або із суміші пшениці та жита (меслину)

    +

    1103

    Крупи, крупка та гранули із зерна зернових культур

    +

    1104

    Зерно зернових культур, оброблене іншими способами (наприклад, лущене, плющене, у вигляді пластівців, обрушене, різане (ядро) або подрібнене), за винятком рису товарної позиції 1006; зародки зерна зернових культур, цілі, плющені, у вигляді пластівців або мелені

    +

    1105

    Борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі

    +

    1106

    Борошно, крупи та порошок із сушених бобових овочів товарної позиції 0713, із саго або з коренеплодів чи бульбоплодів товарної позиції 0714 або продуктів групи 08

    +

    1107

    Солод, обсмажений або необсмажений

    +

    1108

    Крохмаль; інулін

    +

    1109 00 00 00

    Клейковина пшенична суха чи сира

    +

    1201 00

    Соєві боби, подрібнені або неподрібнені

    +

    1202

    Арахіс, несмажений або не приготовлений іншим способом, лущений або нелущений, подрібнений або неподрібнений

    +

    1203 00 00 00

    Копра

    +

    1204 00

    Насіння льону, подрібнене або неподрібнене

    +

    1205

    Насіння свиріпи або ріпаку, подрібнене або неподрібнене

    +

    1206 00

    Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене

    +

    1207

    Насіння та плоди інших олійних культур, подрібнені або неподрібнені

    +

    1208

    Борошно з насіння чи плодів олійних культур, крім борошна з гірчиці

    +

    1209

    Насіння, плоди та спори для сівби

    +

    1210

    Шишки хмелю, свіжі або сухі, подрібнені або неподрібнені, розмелені або у вигляді гранул; лупулін

    +

    1211

    Рослини, частини рослин, насіння та плоди, які використовуються в основному у парфумерії, медицині або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свіжі або сушені, порізані або непорізані, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені

    +

    1212

    Плоди ріжкового дерева, морські та інші водорості, цукрові буряки та цукрова тростина, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені; кісточки, ядра плодів та інші продукти рослинного походження (включаючи несмажені корені цикорію виду Cichorium intybus sativum), які використовуються в основному для харчових цілей, в іншому місці незазначені

    +

    1213 00 00 00

    Солома та полова зернових, необроблені, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені, пресовані або у вигляді гранул

    +

    1214

    Бруква кормова, буряк кормовий (мангольд), кормові коренеплоди, сіно, люцерна, конюшина, еспарцет, капуста кормова, люпин, вика та аналогічні кормові продукти, гранульовані або негранульовані

    +

    1401

    Матеріали рослинного походження (наприклад, бамбук, індійська тростина, або ротанг, тростина, очерет, лоза, рафія, очищена, вибілена або пофарбована солома злаків, липова кора), що використовуються в основному для плетіння

    +

    1402 00 00 00

    Матеріали рослинного походження (наприклад, капок, рослинні волокна, морська трава), що використовуються в основному для набивання або м”якої прокладки, у тому числі у вигляді пластів з підосновою чи без неї

    +

    1403 00 00 00

    Матеріали рослинного походження (наприклад, сорго віничне, п”ясава, пирій, істль), що використовуються в основному для виробництва мітел або щіток, у в”язках, пучках або навалом

    +

    1404

    Матеріали рослинного походження, в іншому місці не зазначен

    +

    1701

    Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста цукроза, у твердому стані

    +

    1704

    Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад), без вмісту какао

    +

    1801 00 00 00

    Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені

    +

    1802 00 00 00

    Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао

    +

    1805 00 00

    Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    1806

    Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао

    +

    1901

    Екстракти солодові; готові харчові продукти з борошна, крупки, крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401 – 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас. % у перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені

    +

    1902

    Вироби з тіста без дріжджів, з начинкою (з м”яса чи інших продуктів) або без начинки, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом, наприклад, спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні; кускус, готовий або не готовий до споживання

    +

    1903 00 00 00

    Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі пластівців, гранул, кульок, крупинок, горошин і в інших аналогічних формах

    +

    1904

    Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктів (наприклад, кукурудзяні пластівці); зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців, гранул чи оброблені іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені

    +

    1905

    Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, з вмістом або без вмісту какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні продукти

    +

    2101

    Екстракти, есенції та концентрати кави, чаю або мате (парагвайського чаю) і готові продукти на їх основі або на основі кави, чаю чи мате (парагвайського чаю); смажений цикорій та інші смажені замінники кави і екстракти, есенції та концентрати з них

    +

    2102

    Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки

    +

    2103

    Продукти для приготування соусів і готові соуси; смакові добавки та приправи змішані; порошок гірчиці та готова гірчиця

    +

    2104

    Супи чи бульйони готові та заготовки для їх приготування; гомогенізовані складені харчові продукти

    +

    2301

    Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки

    +

    2302

    Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані

    +

    2303

    Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані:

    +

    2305 00 00 00

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2306

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані:

    +

    2308

    Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені

    +

    2401

    Тютюнова сировина; тютюнові відходи

    +

    2403

    Тютюн промислового виробництва та замінники тютюну промислового виробництва; “гомогенізований” або “відновлений” тютюн; тютюнові екстракти та есенції

    +

    2505

    Піски природні всіх видів, забарвлені або незабарвлені, крім металоносних пісків групи 26

    +

    2507 00

    Каолін та інші глини каолінові, кальциновані або некальциновані

    +

    2703 00 00 00

    Торф (включаючи торф”яний дрібняк), агломерований або неагломерований

    +

    4101

    Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок

    +

    4102

    Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи

    +

    4103

    Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи

    +

    Экологический приграничный контроль

    Перелік товарів, що підлягають екологічному контролю у пунктах пропуску через державний кордон у разі здійснення транзиту та їх ввезення на митну територію України

    Код товару згідно з УКТЗЕД

    Опис товару згідно з УКТЗЕД

    Підлягає попередньому документальному контролю

    Підлягає обов’язковому екологічному контролю у пункті пропуску через державний кордон

    0106

    Тварини, живі

    +

    0208

    М”ясо та їстівні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені

    +

    0301

    Жива риба

    +

    0302 19 00 00

    Лососеві риби, свіжі або охолоджені

    +

    0302 69 19

    Риба прісноводна, свіжа або охолоджена

    +

    0306 13

    Креветки, морожені

    +

    0306 14

    Краби, морожені

    +

    0306 19

    Ракоподібні, включаючи борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування, морожені

    +

    0306 23

    Креветки, неморожені

    +

    0306 24

    Краби, неморожені

    +

    0306 29

    Ракоподібні, включаючи борошно, порошок та гранули з ракоподібних, придатні для харчування, неморожені

    +

    0307 10

    Устриці

    +

    0307 21 00 00

    Черепашки Святого Якова, або гребінці, морські гребінці чи петонкулюс, інші молюски родів Pecten, Chlamys або Placopecten:, живі свіжі або охолоджені

    +

    0307 31

    Мідії (Mytilus spp., Perna spp.), живi, свiжi або охолодженi

    +

    0307 39

    Мідії (Mytilus spp., Perna spp.)

    +

    0307 60 00 00

    Равлики, крім морських

    +

    0307 99 18 00

    Водяні безхребетні

    +

    0307 99 90 00

    Молюски та інші водяні безхребетні

    +

    0502

    Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу

    +

    0503 00 00 00

    Кінський волос та його відходи, у тому числі у вигляді полотна, з підосновою чи без неї

    +

    0505

    Шкурки та інші частини птахів, укриті пір”ям або пухом, пір”я, частини пір”я (обрізані чи необрізані) і пух, очищені або неочищені, дезінфіковані чи оброблені з метою їх збереження, але які не пройшли подальшої обробки; порошок і відходи пір”я або частин пір”я

    +

    0506

    Кістки та роговий стрижень, необроблені, знежирені, які пройшли первинну обробку (але без надання форми), оброблені кислотою або дежелатиновані; порошок та відходи цих продуктів

    +

    0507

    Слонова кістка, черепаховий панцир, вус китовий (включаючи бахрому) або інших морських ссавців, роги, роги оленя, копита, нігті, кігті та дзьоби, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми; порошок і відходи цих матеріалів

    +

    0508 00 00 00

    Корали та аналогічні матеріали, не оброблені або піддані первинній обробці; черепашки та панцирі молюсків, ракоподібних чи голкошкірих, скелетні пластини каракатиць, необроблені або піддані первинній обробці, але без надання форми, їх порошок і відходи

    +

    0509 00

    Губки натуральні тваринного походження

    +

    0510 00 00 00

    Амбра сіра, струмина боброва, цівета і мускус; шпанські мушки; жовч, у тому числі суха; залози та інші продукти тваринного походження, використовувані для виготовлення фармацевтичних засобів, свіжі, охолоджені, морожені або оброблені іншим способом для тимчасового зберігання

    +

    0511

    Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для харчування

    +

    0601 10 90 00

    Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою

    +

    0601 20 90 00

    Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетації або цвітіння

    +

    0602

    Живі рослини (включаючи їх коріння), живці та підщепи; міцелій грибів

    +

    0604 10

    Мохи та лишайники

    +

    0604 91

    Листя, гілки та інші частини рослин, без квіток або пуп”янків, трави, придатні для складання букетів або для декоративних цілей, свіжі

    +

    0709 51 00 00

    Гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

    +

    0709 52 00 00

    Трюфелі

    +

    0709 59

    Гриби та трюфелі

    0712 31 00 00

    Гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

    0712 32 00 00

    Аурикулярії (Auricularia spp.)

    0712 33 00 00

    Тремелові гриби (Tremella spp.)

    0712 39 00 00

    Трюфелі

    0802 21 00

    Горіхи лісові (Сorylus spp.), у шкаралупі

    +

    0802 22 00

    Горіхи лісові (Сorylus spp.), без шкарлупи

    +

    0802 90 50 00

    Горішки кедрові

    +

    0810 10 00 00

    Плоди, свіжі суниці та полуниці

    +

    0810 20

    Малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода)

    +

    0810 40

    Журавлина, чорниця та інші плоди з роду Vaccinium

    +

    0810 60 00 00

    Дуріан

    +

    0810 90

    Плоди, свіжі

    +

    0811 10

    Плоди суниці та полуниці, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0811 20

    Малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода), чорна смородина, біла або червона смородина (порічки) та аґрус, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин

    +

    0901 90 10 00

    Шкаралупа та оболонки зерен кави

    +

    1209 99 10 00

    Насіння лісових дерев

    +

    1211

    Рослини, частини рослин, насіння та плоди, які використовуються в основному у парфумерії, медицині або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свіжі або сушені, порізані або непорізані, подрібнені або неподрібнені, мелені або немелені

    +

    1212 20 00 00

    Морські та інші водорості

    +

    1301 90 10 00

    Природна смола Chios (смола дерева виду Pistacia lentiscus)

    +

    1302 19 05 00

    Живиця ванільна

    +

    1401

    Матеріали рослинного походження (наприклад, бамбук, індійська тростина, або ротанг, тростина, очерет, лоза, рафія, очищена, вибілена або пофарбована солома злаків, липова кора), що використовуються в основному для плетіння

    +

    1522 00

    Дегра; залишки після обробки жирових речовин або воску тваринного чи рослинного походження

    +

    1802 00 00 00

    Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао

    +

    2102

    Дріжджі (активні чи неактивні); інші мертві одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин товарної позиції 3002); готові пекарські порошки

    +

    2106 10

    Білкові концентрати та текстуровані білкові речовини

    +

    2301

    Борошно, крупи та гранули з м”яса або м”ясних субпродуктів, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, не придатні для споживання; шкварки

    +

    2302

    Висівки, кормове борошно та інші відходи та залишки від просіювання, помелу або інших способів обробки зерна зернових чи бобових культур, гранульовані чи негранульовані

    +

    2303

    Відходи і залишки від виробництва крохмалю та аналогічні відходи і залишки, буряковий жом, багаса (жом цукрової тростини) та інші відходи і залишки від виробництва цукру, барда та інші відходи і залишки від пивоваріння та винокуріння, гранульовані або негранульовані

    +

    2304 00 00 00

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення соєвої олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2305 00 00 00

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час вилучення арахісової олії, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2306

    Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані

    +

    2307 00

    Винний осад; винний камінь

    +

    2308 00

    Продукти рослинного походження та рослинні відходи, рослинні залишки і побічні продукти, негранульовані або гранульовані, що використовуються для годівлі тварин, в іншому місці не зазначені

    +

    2309 90 91 00

    Буряковий жом з добавкою меляси

    +

    2401 30 00 00

    Тютюнові відходи

    +

    2939

    Алкалоїди рослинного походження, природні або синтезовані, їх солі, прості і складні ефіри та інші похідні

    +

    2940 00 00 00

    Цукри хімічно чисті, за винятком цукрози, лактози, мальтози, глюкози та фруктози; прості ефіри цукрів, ацеталі цукрів та складні ефіри цукрів, та їх солі, крім речовин товарних позицій 2937, 2938 або 2939

    +

    3101 00 00 00

    Добрива тваринного або рослинного походження, у суміші або ні, піддані хімічній обробці або ні; добрива, одержані в результаті змішування або хімічної обробки речовин тваринного або рослинного походження

    +

    3102

    Добрива мінеральні або хімічні, азотні

    +

    3103

    Добрива мінеральні або хімічні, фосфорні

    +

    3104

    Добрива мінеральні або хімічні, калійні

    +

    3105

    Добрива мінеральні або хімічні із вмістом двох чи трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; інші добрива; товари цієї групи у таблетках чи аналогічних формах або в упаковках масою брутто не більш як 10 кг

    +

    3301

    Олії ефірні недетерпенізовані (які містять терпени) або детерпенізовані (які не містять терпенів), включаючи конкрети та абсолюти (екстракти квіткових ефірних олій); резиноїди; екстраговані ефірні олії; концентрати ефірних олій у жирах, жирних оліях, восках або в інших подібних речовинах, одержані способом анфлеражу або мацерації; терпенові побічні продукти детерпенізації ефірних олій; водні дистиляти та водні розчини ефірних олій

    +

    3302

    Суміші запашних речовин та суміші (включаючи спиртові розчини), одержані на основі однієї або кількох таких речовин, які застосовуються як промислова сировина; інші препарати на основі запашних речовин, які застосовуються у виробництві напоїв

    +

    3808

    Інсектициди, родентициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, та регулятори росту рослин, дезінфекційні засоби та аналогічні засоби, подані у формах або упаковках для роздрібної торгівлі або як препарати або у вигляді готових виробів (наприклад, стрічки, оброблені сіркою, ґноти, свічки і папір липкий від мух)

    +

    4101

    Шкури необроблені великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або тварин родини конячих (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент і не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок

    +

    4102

    Необроблені шкури овець або шкурки ягнят (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з вовняним покривом або без вовняного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітці 1(c) до цієї групи

    +

    4103

    Необроблені шкури (свіжі або солоні, сушені, золені, пікельовані або консервовані іншим способом, але не дублені, не вироблені під пергамент або не піддані подальшій обробці), з волосяним покривом або без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім зазначених у примітках 1(b) або 1(c) до цієї групи

    +

    4104

    Дублена (чинена) шкіра чи шкіряний краст із шкур великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або шкур тварин родини конячих, без волосяного покриву, спилок чи неспилок, але без подальшої обробки

    +

    4105

    Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур овець чи шкурок ягнят, без вовняного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки

    +

    4106

    Дублена (чинена) шкіра або шкіряний краст із шкур інших тварин, без вовняного чи волосяного покриву, спилок або неспилок, але без будь-якої подальшої обробки

    +

    4107

    Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, включаючи шкіру, вичинену під пергамент, шкіра із шкур великої рогатої худоби (включаючи буйволів) або шкур тварин родини конячих, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114

    +

    4113

    Шкіра, додатково оброблена після дублення або у вигляді шкіряного краста, в тому числі вичинена під пергамент, із шкур інших тварин, без волосяного покриву, спилок або неспилок, крім шкіри товарної позиції 4114

    +

    4115 20 00 00

    Обрізки та інші відходи натуральної шкіри або композиційної шкіри, не придатні для виробництва шкіряних виробів; шкіряний пил, порошок і борошно

    +

    4301

    Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутряних виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103

    +

    Перегляди: 0