Головна Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.06.2019...

    Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.06.2019 року

    Компанія ProAgro Group оновила свій попередній прогноз виробництва основних с/г культур в Україні на 2019/20 маркетинговий рік. Оскільки рясні зливи та град частково призвели до втрат та вимивання посівів ярих культур на Заході і частково на Півночі, нами була переглянута оцінка площ з яких очікується збирання врожаю в бік її зменшення. На Півдні та в Центрі погодні умови протягом травня були кращими за минулорічні, водночас другу половину місяця можна охарактеризувати як спекотну та суху. Що, в свою чергу. стало причиною незначного скорочення потенціалу озимини.

    Окремо варто зазначити, що поточні погодні умови стали причиною різкого погіршення фітосанітарного стану посівів через поширення шкідників та хвороб. Даний фактор також став одною із причин які вплинули на оцінку потенціалу майбутнього врожаю ранніх зернових, зокрема ячменю та пшениці. В підсумку ми отримали скорочення прогнозу виробництва пшениці в Україні на 320 тис. тонн до 28 млн тонн зерна, а ячменю – на 140 тис. тонн або на 2,8% до 8,4 млн тонн.

    Поточний стан посівної компанії показав, що посіви кукурудзи перевищили очікування, що стало причиною збільшення нами оцінок майбутнього врожаю на 1 млн тонн або на 4,5% в порівнянні із травневою оцінкою. Натомість сівба соєвих бобів суттєво відстає від нормального графіку, а отже попередній прогноз виявився занадто оптимістичним і ми змушені були його скоротити на 3,8%, що становить 155 тис. тонн.

    Перегляди: 0