Головна Економіка і аграрна політика ФДМУ втретє виставив на аукціон агрокомпанію, вилучену у російського мільярдера

ФДМУ втретє виставив на аукціон агрокомпанію, вилучену у російського мільярдера

28 червня Фонд державного майна проведе онлайн-аукціон з продажу націоналізованої агрокомпанії «ІНВЕСТАГРО», повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на повідомлення голови ФДМУ Віталія Коваля.

«ІНВЕСТАГРО» – діючий сільськогосподарський виробник, розташований у Дніпропетровській області. Основні культури: соняшник, просо, ріпак, пшениця.

У власності підприємства знаходиться 25 зареєстрованих одиниць нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 6222,2 кв.м, серед яких виробничі, складські й адміністративні будівлі та споруди. Для своєї діяльності «ІНВЕСТАГРО» орендує 226 земельних ділянок загальною площею 1483,2729 га.

Станом на 31 березня 2024 року компанія не має простроченої кредиторської заборгованості.

Прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 27 червня включно. Стартова ціна активу – 48,9 млн. гривень. Кошти, отримані від продажу цього активу, будуть спрямовані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф, з якого фінансуються проєкти з відновлення України.

23 січня 2023 року Вищий антикорупційний суд вилучив в дохід держави українські активи російського мільярдера, власника корпорації ВСМПО-Авісма Михайла Шелкова, у числі яких й 100% ТОВ «ІНВЕСТАГРО». Причина – сприяння збройній агресії рф проти України. Корпорація постачала титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості рф, у тому числі в рамках контрактів на виконання державного оборонного замовлення.

24 лютого 2023 року Кабінет Міністрів своїм розпорядженням передав Фонду держмайна активи  «ІНВЕСТАГРО» з метою подальшої оренди або приватизації. Перший раз підприємство було виставлене на торги 10 серпня 2023 року за стартовою ціною 55 млн. гривень.

Перегляди: 110