![sugar betts](https://proagro.com.ua/wp-content/uploads/2021/11/sugar-betts.jpg)
Концентрація на цукровому ринку продовжиться, і як результат із 30 працюючих цукрових заводів в Україні залишиться 18-20.
Про це розповів генеральний директор компанії «Укрпромінвест-Агро» Роман Огородов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.
«Можливо, досягнення цього рівня розтягнеться в часі на кілька етапів. Але це точно відбудеться. У тому, що концентрація виробництва на цукровому ринку продовжиться, у мене особисто ніяких сумнівів немає», — сказав він.
Огородов додав, що «цукор — це soft commodities, для якого найважливіший критерій — собівартість» і якщо працювати не з мінімально можливою собівартістю, то рано чи пізно з цього ринку доведеться піти.
«Залишаться ті цукрові заводи, які більш ефективні, в тому числі більш енергоефективні, у яких якість цукру вища, кількість персоналу — більш оптимізована і так далі», — зазначив Огородов.
За його словами, «Крижопільський цукровий» компанії кілька років поспіль встановлює національні рекорди цукроваріння і «це результат синергії кількох факторів: концентрації, спеціалізації, модернізації».