Головна Тваринництво Молоковиробництво Найбільше молока в Україні дають корови на Чернігівщині

Найбільше молока в Україні дають корови на Чернігівщині

На Чернігівщині середня продуктивність корів, що утримуються на фермах аграрних компаній, становить 11,24 тонни на рік. Це більше ніж у будь-кого з провідної молочної європейської трійці – Данії (10,2 тонни на рік), Естонії (10,1 тонни) та Чехії (9,4 тонни).

Про це свідчать дані швейцарсько-українського проєкту «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на LIGA.net.

Другі за продуктивністю українські корови – з Тернопільської області, де середній надій становить 9,74 тонни на рік – отримали б у Європі «бронзу», випередивши своїх чеських одноплемінниць.

«На іншому полюсі молочарства – Закарпаття. В найзахіднішій області продуктивність корів на рівні країн Африки. Якщо закарпатці отримують від корови 1 тонни молока на рік, то в Єгипті – 2 тонни. Водночас на берегах Нілу в загальне молочне поголів’я зараховують буйволиць, удої яких,  порівняно з нормальною коровою, співвідносяться, як мопед із мотоциклом чи Берегове з Будапештом. Є щось схоже, але обсяги неспівставні», – пише видання.

Перегляди: 3