Головна Рослинництво Зернові Основні зернові культури дешевшають

Основні зернові культури дешевшають

Котирування пшениці продовжили зниження під тиском активізації збирання в США та за відсутності нових факторів підтримки. Впродовж останніх торгів на CBOT в Чикаго липневий ф’ючерс зернової подешевшав на $4,1 – до 206,3 $/тонна, в вересневий ф’ючерс на EURONEXT в Парижі втратив $2,6 і продавався за 240 $/тонна.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на Barva Invest.

Попит на  пшеницю на українському ринку дуже обмежений та ситуативний, оскільки покупці очікували на початок активної фази збирання нового урожаю. Ціна на зернову нз вмістом білку 11,5% наприкінці минулого тижня коливалася в межах 191-192 $/тонна DAP-дунайські порти й192-203 $/тонна DAP-глибоководні порти Чорного моря.

Котирування кукурудзи також показали незначне зниження на тлі сповільнення експортних продажів американської кукурудзи, в той час, як ринок уважно слідкує за перспективами опадів для посівів у США. Липневий фʼючерс в Чикаго минулої п’ятниці подешевшав на $1,9 – до 171,3 $/тонна, серпневий ф’ючерс в Парижі коштував 222,9 $/тонна, що на $0,3 дорожче, ніж на попередніх торгах.

Ліквідність кукурудзи на українському ринку продовжує знижуватись, що не надає підтримки цінам. Наразі зернову купують по 172-177 $/тонна DAP-дунайські порти та 165-172 $/тонна DAP-глибоководні порти.

Перегляди: 112