Головна Новини Ринок України Рентабельність у свинарстві становить 200% і може подвоїтись

Рентабельність у свинарстві становить 200% і може подвоїтись

Станом на 1 травня2024 року в усіх категоріях господарств поголів’я свиней становило 5,1 млн. голів, я яких 66,5% вирощувалась в сільгосппідприємствах. Торік реалізація на забій сільськогосподарських тварин становила понад 3 млн т, на 1,3% більше, ніж у попередньому році. Значну частку становить птиця – 56%; свинина – 28% і ВРХ лише 14%.

Як передає «ПроАгро Груп», про це пише «Агробізнес Сьогодні».

Серед усіх галузей українського тваринництва найбільші перспективи дійсно є наразі у свинарства. Тому що тут реально наростити поголів’я за короткий час. Враховуючи, що ціни на корма значно нижчі в Україні, ніж у світі, а ціна на м’ясо у світі зростає, то пріоритет однозначно на українському боці.

Останні 3 роки рівень рентабельності в свинарстві знаходиться на межі 200% і навіть більше. При реалізації потенціалу використання відходів спиртової, біоетанольної промисловості фактично рентабельність може подвоїтися. Глобальний ринок готовий купувати українську свинину. Споживання щороку у світі зростає на 2 млн. тонн, тобто мова йде про довгострокову перспективу, про можливість інвестицій, які будуть працювати на Україну і на інвестора впродовж тривалого часу.

Перегляди: 8