Головна Війна проти України Розширено інструменти страхування від воєнних ризиків в Україні

Розширено інструменти страхування від воєнних ризиків в Україні

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків в Україні, нові угоди будуть охоплювати перестрахування на суму $50 млн.

Про це під час брифінгу в «Медіацентрі Україна» повідомила перша віце-премʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко, передає «ПроАгро Груп».

«Мені пригадується, що кожна Конференція з відбудови і в Лугано, і в Лондоні мала компонент по обговоренню страхування військових ризиків. Але я б сказала, що на цій третій Конференції відбулася певна еволюція цієї ідеї, цієї теми. І американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку DFC розширила інструменти страхування, і нові угоди будуть охоплювати перестрахування на суму $50 млн. за посередництва Aon з метою формування портфелів страхових полісів від воєнних ризиків для компаній, що працюють в Україні», – пояснила урядовиця.

За словами Юлії Свириденко, окремо $150 млн. будуть спрямовані на страхування політичних ризиків для підтримки операцій, які будуть укладатися в аграрному, експортному секторі. Також договір страхування політичних ризиків на суму понад $152 млн.  для українських компаній, які будуть працювати в виробничому секторі.

Перегляди: 243