Головна Новини Ринок України В господарстві ГК «Агрейн» розводять 7 м’ясних порід ВРХ

В господарстві ГК «Агрейн» розводять 7 м’ясних порід ВРХ

На підприємстві «Агрікор Холдинг», яке входить до структури ГК «Агрейн», розводять 7 м’ясних порід ВРХ. Тут зосереджені основні потужності м’ясного тваринництва компанії. У складі підприємства є 5 ферм у двох виробничих підрозділах на Чернігівщині.

Про це розповів керівник напрямку тваринництва ГК «Агрейн» Олександр Буднік, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

Під одним дахом на підприємстві вирощують відразу сім порід ВРХ: шароле, лімузин, абердин-ангус, поліська м’ясна, південна м’ясна, знам’янська м’ясна та симентальська м’ясна. Частина корів — чистокровні, їх використовують для розвитку племінного напряму.

«З погляду технології та інфраструктури вигідніше тримати дві-три породи. Однак усі породи дають прибуток, тому й присутні в стаді. До того ж наявність кількох маточних порід забезпечує гетерозис (схрещування порід), завдяки чому підприємство отримує міцніших і красивіших тварин, більші прирости ваги», — пояснив Олександр Буднік.

Він додав, що технологія вирощування складається з двох підпроцесів — вирощування телят і відгодівлі. Відтворення м’ясного поголів’я ВРХ у господарстві відбувається природним шляхом і штучним заплідненням у співвідношенні 75:25, що вкупі забезпечує відмінний показник заплідненості — 97%.

Перегляди: 2