За попередніми даними Головного управління статистики у Львівській області сільськогосподарське виробництво регіону за 2021 рік збільшилось на 5,6%. Основне зростання на рівні 10,1% зафіксовано у комерційному сегменті, у господарствах населення обсяг виробленої продукції збільшився лише на 1,2%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.
«Збільшення виробництва в комерційному сегменті є однією з основних ознак розвитку аграрного сектору регіону. Існуючі підприємства нарощують виробничі потужності, крім того, відбувається розвиток особистих селянських господарств та їх трансформація у сімейні ферми. Все це дозволяє Львівщині мінімізувати ризики дефіциту основних продуктів харчування та зберігати продовольчу безпеку», – розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман.
У 2021 році в порівнянні з попереднім роком виробництво продукції рослинництва в області збільшилось на 6%, продукції тваринництва – на 4,6%. У сегменті тваринництва збільшення обсягів виробництва відбулось внаслідок зростання виробництва м’яса, в живій масі сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, цей показник збільшився на 10,4%. Також на 3,3% збільшилось виробництво яєць, одержаних від птиці свійської. Натомість на 8,3% скоротився валовий надій молока.
«Розвиток аграрного сектору регіону є наслідком правильно обраної стратегії розвитку галузі на рівні держави та області. Акцент робиться на підтримці дрібного фермерства. У 2021 році на підтримку аграріїв Львівщини з державного та обласного бюджету було залучено понад 278 млн. грн., з яких майже 43 млн. грн. спрямовано на дотації та часткове відшкодування витрат, пов’язаних з придбанням та утриманням ВРХ»,- зазначила Тетяна Гетьман.