Головна Війна проти України Німеччина пропонує викупити українське зерно для прискорення його експорту

Німеччина пропонує викупити українське зерно для прискорення його експорту

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що підтримує пропозицію Єврокомісії щодо призначення центрального координатора в особі ЄС, який викупить наявне в Україні зерно і раціонально розподілятиме його експорт існуючими логістичними каналами, повідомляє «ПроАгро Груп».

Відповідну заяву вона зробила 18 липня після відвідин румунського порту Констанца, який перевалює значні обсяги сільгоспсировини з України в умовах блокади українських морпортів, повідомляється на сайті видання Spiegel.

«Слід подумати про те, чи не скуповувати все українське зерно, щоб потім мати можливість розподіляти його логістично набагато швидше», – цитує видання німецького міністра.

Бербок нагадала, що через російську блокаду українських портів в Україні накопичилося 18 млн. тонн готової до експорту агропродукції. Після чотиристоронніх переговорів між Україною, ГО, Туреччиною та РФ з’явилася надія на деблокаду української експортної інфраструктури у Чорному морі, проте досі важливо шукати альтернативні зернові маршрути, наприклад, через Констанцу.

Перегляди: 9