Головна Рослинництво Зернові Ще два судна отримали дозвіл на прохід Чорним морем до українських портів

Ще два судна отримали дозвіл на прохід Чорним морем до українських портів

Спільний координаційний центр у Стамбулі дав дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор двох суден, що прямують до українських портів.

Вони будуть оглянуті в середу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на ЦТС.

«Спільний координаційний центр санкціонував сьогодні рух двох суден, які очікують на огляд, через морський гуманітарний коридор. Судна Petrel S і Brave Commander завтра пройдуть інспекцію в Мармуровому морі і, в разі отримання дозволу, вирушать до Чорноморська та Південного відповідно», – йдеться в повідомленні центру.

У вівторок спільні інспекційні групи оглянули судна Riva Wind, Glory та Star Helena, які залишили чорноморські порти, всі вони були допущені до відплиття, зазначили у штаб-квартирі ООН.

Крім того, у середу, 10 серпня, у Мармуровому морі спільні інспекційні групи оглянуть судна Mustafa Naciti, Sacura та Arizona, що також ідуть у бік Середземного моря.

Як повідомлялося, перше судно з 26 тис. тонн кукурудзи вийшло з Одеси 1 серпня. Це був балкер Razoni з вантажем для покупця в Лівані, який по прибуттю від нього відмовився.

В цілому, за дев’ять днів роботи зернового коридору (з 1 по 9 серпня включно) з українських портів вийшли 12 суден, які вивезли більш ніж 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу.

Перегляди: 4