Головна Війна проти України Від зерна, що вирушило першим судном з України, відмовився покупець

Від зерна, що вирушило першим судном з України, відмовився покупець

Cудно RAZONI перед відплиттям з Одеського порту

Перше судно з зерном, яке більше тижня тому вийшло з України, зараз плаває в Середземному морі, шукаючи покупця.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агентство Bloomberg.

Посольство України в Бейруті в понеділок опублікувало фотографію судна Razoni і повідомило, що вантаж був відхилений його кінцевим покупцем у Лівані через п’ятимісячну затримку в доставці. Це було перше судно, яке вийшло з Одеси після вторгнення росії, завантажене приблизно 26,5 тис. тоннами кукурудзи

Пошук нового клієнта підкреслює виклики , які постануть перед українськими вантажами зерна, щоб повернутися до нормального стану, оскільки війна триває. За даними посольства, вантажовідправник Razoni шукає нового покупця в Лівані чи в іншому місці. Його пункт призначення змінився в неділю з Тріполі на «замовлення», показують дані відстеження суден.

Тим часом, менше судно з кукурудзою з України досягло кінцевого пункту призначення в Туреччині в понеділок, ставши першим таким судном, яке досягло кінцевої зупинки, повідомило Міністерство інфраструктури України. Два інших, які вирушили в тому ж каравані, повинні дістатися до своїх портів приблизно за тиждень. Загалом наразі з українських портів вийшло близько 10 суден.

Як повідомлялося, 1 серпня з порту Одеси порту вийшло перше судно з зерном на експорт. Балкер Razoni під прапором Сьєрра-Леоне попрямував до порту Тріполі у Лівані.

Перегляди: 4