Головна Рослинництво Зернові Україна розраховує експортувати у вересні 5 млн тонн сільгосппродукції

Україна розраховує експортувати у вересні 5 млн тонн сільгосппродукції

За місяць роботи «зеленого» зернового коридору Україна експортувала майже 1,5 млн тонн агропродукції. З українських портів вийшли понад 60 суден. Завдяки злагодженій роботі й підтримці міжнародних партнерів вбачається перспектива збільшення обсягів експорту.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на коментар Тараса Висоцького, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства.

Як зазначив Висоцький, загальний експорт за серпень становить 4 млн тонн. В той час, як до війни він становив 6 млн. За його словами, Україна в умовах війни може збільшувати темпи експорту до 1 млн тонн щомісяця, а у вересні очікують експорт близько 5 млн тонн сільськогосподарської продукції.

«Зростання експорту позитивно впливає на економіку в цілому, забезпечує макроекономічну стабільність, стримує інфляцію. Фермери можуть продавати збіжжя за ціною, вищою за собівартість. Аграрний сектор створює сотні тисяч робочих місць. А це податки до місцевих бюджетів, до загального бюджету. Це забезпечує стабільність гривні. Збільшувати експерт важливо й заради валютної виручки, стабільного обмінного курсу», – зазначив перший заступник Міністра.

Перегляди: 5