Головна Логістика Україна збільшує експорт аграрної продукції наземними та водними шляхами

Україна збільшує експорт аграрної продукції наземними та водними шляхами

За минулий місяць українські аграрії експортували 6,9 млн. тонн продовольства, що є рекордним показником з початку повномасштабного вторгнення росії. В порівнянні з серпнем обсяги перевезень агропродукції зросли на 41%, повідомив міністр інфраструктури Олексанр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Зокрема, ми продовжуємо нарощувати темпи роботи розблокованих портів «великої Одеси». У вересні ми збільшили експорт агропродукції в понад 2 рази – до 3,8 млн. тонн, а прийом суден під завантаження у 2,5 раза – до 168 суден на місяць», – написав він.

Також продовжує збільшуватись експортний потенціал дунайських портів, які вже вийшли на стабільний показник у понад один мільйон тонн експортованої агропродукції на місяць. Ще у березні цей показник становив всього 16 тисяч тонн.

«Щодо залізниці, то у вересні експортували понад 1,2 млн. тонн продовольства. Це на понад 200 тис. тонн більше, ніж минулого місяця. Наразі активно розвиваємо залізничну інфраструктуру на кордоні з ЄС, аби додатково збільшити експортні потужності залізниці», – зазначив Кубраков.

Триває робота і з нарощування можливостей автотранспорту. За останні місяці збільшена пропускна спроможність пункту «Краківець – Корчова», а також суттєво зменшились черги на ключових пунктах пропуску на польському напрямку. Ці рішення дозволили забезпечити стабільне перевезення агропродукції через західні кордони.

«Розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів в розвитку наших логістичних можливостей. Тільки разом ми можемо перемогти та завадити росії використовувати їжу як інструмент шантажу», – наголосив міністр.

Перегляди: 3