Головна Війна проти України В Україні презентували інтерактивну мапу руйнувань агросектору

В Україні презентували інтерактивну мапу руйнувань агросектору

Всеукраїнська Аграрна Рада презентувала інтерактивну мапу руйнувань агросектору України, яка розроблена за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ВАР.

Портал створений, щоб показати втрати українського агросектору внаслідок російської військової агресії та допомогти агровиробникам зафіксувати воєнні злочини з метою подальшого відшкодування збитків. Інтерактивна мапа стане достовірним джерелом даних для світової спільноти, потенційних інвесторів та органів державної влади України.

Під час презентації міністр агрополітики Микола Сольський наголосив, що агросектор України працює в надскладних умовах воєнного часу, щодня додаються нові руйнування та інші негативні фактори.

«Ми стикаємося з війною, з низькими цінами на зерно, з важкими погодними умовами. Викликів побільшало в рази. Один з них – об’єм прямих і непрямих руйнувань, які спричинила російська агресія. Дуже важливо, що такі організації як USAID АГРО та ВАР запроваджують і презентують інтерактивну мапу руйнувань. Це один з тих кроків, який дозволить фіксувати збитки агросектору і надалі формувати вимоги до їх відшкодування», – зазначив міністр.

У своїй презентації автори команди розробників уточнили, що можна показати не лише конкретні місця на карті, описати в анкеті пошкодження, а й надати фотодокази, додати відео. Можна зафіксувати не лише згорілу, побиту техніку, будівлі, а й пошкоджені багаторічні культури, аж до найдрібніших деталей, географічно вказавши все навіть у межах сотки.

Від сьогодні інтерактивна карта в цілодобовому режимі фіксуватиме від аграріїв всю інформацію, що надходить.

За оцінками експертів, прямі втрати аграрного сектору України внаслідок війни складають більше $6 млрд., а загальні втрати – більше $30 млрд.

Перегляди: 19