Головна Зберігання Аграрії Львівщини закладуть понад 100 тис. тонн зерна на зберігання в рукави

Аграрії Львівщини закладуть понад 100 тис. тонн зерна на зберігання в рукави

На Львівщині діє проєкт зі зберігання зерна, в межах якого планується зберегти понад 100 тисяч тонн зерна від 200 фермерів області, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

В межах проєкту учора, 2 листопада, здійснювали засипку зерна в рукавиу Самбірському районі. До участі в заході були запрошені представники Програми USAID АГРО, органів влади, місцеві аграрії.

Проєкт є частиною ініціативи AGRI_Ukraine та реалізується за підтримки Програми USAID АГРО, Львівської аграрної дорадчої служби. Окрім надання потужностей і техніки для зберігання, проєкт передбачає щомісячний моніторинг якості та налагодження спільного збуту зерна.

У Львівській та сусідніх областях критичним питанням є зберігання врожаю. У більшості виробників відсутні кошти для самостійного подолання цього виклику, у зв’язку зі збільшенням виробничих витрат (зміна ціни на паливно-мастильні засоби, мінеральні добрива, засоби захисту рослин та подорожчанням кредитів. Відтак, за допомоги проекту в області налагоджено роботу зі зберігання  власно вирощеного зерна аграріїв.

За словами менеджера з розвитку аграрних ринків програми USAID АГРО Олександра Приходько, Львівщина на сьогодні є своєрідним хабом, який взяв на себе важливу місію не лише зі збереження агропродукції, але й налагодження експортних шляхів збуту.

Перегляди: 8