Головна Війна проти України Рашисти вкрали 100 тис. тонн кукурудзи й соняшника на Херсонщині

Рашисти вкрали 100 тис. тонн кукурудзи й соняшника на Херсонщині

Ілюстративне фото

У Новорайську Херсонської області російські окупанти зруйнували та пограбували базу компанії «Укрлендфармінг». Збитки оцінюються у $250-270 млн., повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис у Telegram нардепа Олексія Гончаренка.

Викрадено й знищено трактори, комбайни, машини – загалом 470 одиниць техніки, переважно виробництва John Deer (комбайни, трактори, обприскувачі, сівалки), а також безпілотні літальні апарати для обробки земель та інші товарно-матеріальні цінності. Сама база зруйнована.

Крім того, окупанти вкрали практично все, що знаходилося на території бази: паливно-мастильні та посівній матеріали, засоби захисту рослин на $60 млн. доларів, близько 100 тисяч тонн насіння соняшника та кукурудзи. Працівник підприємства, який зараз служить у лавах ЗСУ та звільняв Херсонщину, потрапив на базу регіонального управління та зняв відео, що демонструє масштаби втрат, завданих окупантами підприємству.

Від злочинних дій окупанта постраждали й інші підприємства «Укрлендфармінгу», що розташовані у Херсонській області. Так, істотних втрат завдано найбільшій у Європі птахофабриці «Чорнобаївська», у будівництво якої компанія інвестувала $400 млн. Через військові дії з боку РФ понад 4 млн. курей дорослого поголів’я та близько 700 тис. голів молодняку ​​загинули без можливості їх утилізувати. Лише прямі втрати від знищення окупантами цього виробництва становили близько 800 млн. гривень. А загальні фінансові втрати від знищення виробництва курячих яєць внаслідок російської агресії на даний момент сягають 1,5 млрд.  гривень.

Перегляди: 4