![apple pererobka](https://proagro.com.ua/wp-content/uploads/2021/10/apple-pererobka.jpg)
Переробка яблук на концентрований сік стала справжнім трендом минулого сезону.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.
«У зв’язку з тим, що багато виробників яблук вирішили позбавитись ризиків тут і зараз, багато яблук було спрямовано на переробку саме концентрованого соку прямо з садів. Згодом тренд продовжився, і на даний момент переробляються також великі об’єми», – розповів керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій.
Переробка на концентрат – це глобальна ринкова позиція, де Україна має лідерські позиції, зауважив експерт, адже більшість яблук переробляється саме в цей продукт. Решта переробки: чіпси, пюре, соки прямого віджиму – є значно меншими в об’ємі і майже не впливають на ринок.
Зважаючи на те, що в обсязі урожай був великим, на переробку також відправляли яблука, для яких просто не вистачило місця в холодильниках, відзначив Гуржій.
«Хоча й були регіони, де зібрали менше яблук, бо зловили періодичність, завдяки високому врожаю минулого року», – додав він.
Раніше повідомлялося, що внутрішні ціни на яблука знижуються внаслідок скорочення попиту й велику пропозицію на ринку, оскільки можливості довготривалого зберігання продукції у садівників досить обмежені.