Головна Овочівництво Ціни на капусту вже перевищили рівень торішніх і продовжують зростати

Ціни на капусту вже перевищили рівень торішніх і продовжують зростати

молода капуста, рання капуста

На українському ринку спостерігається дефіцит білокачанної капусти нового врожаю. За словами фермерів, така ситуація пов’язана зі скороченням пропозиції, оскільки через спекотну погоду дозрівання цієї продукції в господарствах дещо сповільнилося.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

До того ж якість білоголової капусти істотно знизилася через поширення на полях хвороб і шкідників, що дало змогу продавцям підвищити відпускні ціни на якісну продукцію. Сьогодні білокачанну капусту українські господарства пропонують до продажу 18-25 грн./кг, тоді як ще тиждень тому ціни на неї не перевищували 17 грн./кг.

Тенденцію зростання цін галузеві експерти пояснюють доволі обмеженою пропозицією цієї продукції на ринку. Більшість господарств уже завершили сезон реалізації капусти ранніх сортів, тоді як пізніша продукція ще не почала надходити на ринок масово. При цьому попит на дану продукцію досить високий, що також провокує цінове зростання. Якщо поточні темпи збуту білоголової капусти збережуться, місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити ціни в даному сегменті.

Необхідно зазначити, що наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому у 2,7 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Нагадаємо, що наприкінці липня 2023 року українські фермери готові були відвантажувати капусту по 6-10 грн./кг.  

Перегляди: 15