Головна Новини Ринок України Люди вже наїлися лохини – ціни впали до 90-100 гривень за кілограм

Люди вже наїлися лохини – ціни впали до 90-100 гривень за кілограм

Масовий сезон лохини вже практично закінчився, і виробники підсумовують його не лише твердженнями про менший збір ягоди, ніж той, на який розраховували, а й скаржаться на занизькі ціни на неї.

Але якщо врожайність лохини через цьогорчічні весняні приморозки і липневу спеку й справді знизилась, то на ціну ягідникам гріх скаржитись, вважає президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник. Як передає «ПроАгро Груп», про це він розповів в інтерв’ю Seeds.

«Щодо рентабельності. Лохина цілком нормальна культура, просто, коли говорять: «о, ціна 90-100 гривень за кілограм», а нічого, що собівартість 60? Так, маржинальність трохи впала, але чи варто через це розкорчовувати лохину, куди ви вклали 30-40 тисяч доларів на гектар», – дивується експерт.

За його словами, Україна зараз активно розширює експорт лохини. І надалі він буде тільки зростати, що дозволяє тримати ціни більш-менш на рівні.

Хоча на пізні сорти, на думку Баштанника, ціна все ж може трохи вирости, відсотків на 10-15. Але і попит впаде суттєво – люди вже наїлися лохини, вже актуальні кавуни та інші сезонні культури.

Перегляди: 0