Головна Війна проти України Колаборанту Сальдо оголосили підозру у викраденні майже 3 тис. тонн зерна

Колаборанту Сальдо оголосили підозру у викраденні майже 3 тис. тонн зерна

Так званому «губернатору» Херсонщини повідомлено ще одну підозру – у викраденні майже 3 тис. тонн українського зерна, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний у 2022 році став так званим «губернатором» Херсонщини. Як керівник вищого рангу на окупованій території, він здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню й пограбуванню підприємств.

«Восени 2022 року він розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленому ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» — підприємстві, яке займалося зберіганням, доробкою, відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний та залізничний транспорт. У його сховищах зберігалося понад 30 тис. тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб’єктам господарювання. Реалізуючи інтереси військово-політичного керівництва рф щодо привласнення майнових активів фізичних та юридичних осіб України, «губернатор» віддав наказ вивезти зерно із Херсона», – зазначили в офісі.

В результаті, ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території рф врожай ячменю 2021 року, вагою понад 2,8 тис. тонн і вартістю майже 15 млн. гривень.

Перегляди: 5