Головна Новини Ринок України Свині живою вагою за тиждень подорожчали ще на 5,5%

Свині живою вагою за тиждень подорожчали ще на 5,5%

У середині серпня позитивна цінова динаміка на ринку живця свиней продовжилася, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на результати щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України».

Торги минулої п’ятниці завершилися підвищенням цін закупівлі свиней забійних кондицій на 2-4 грн./кг. Тож у середині серпня ціни на свинину живою масою переважно тяжіли до 61,5-62 грн./кг, хоча подекуди озвучували котирування в ширшому діапазоні — 60-63+ грн./кг. Середньозважена ринкова ціна зупинилася на рівні 61,8 грн./кг, додавши 5,5% до минулотижневої позначки.

«Очікування представників м’ясопереробної галузі щодо подальшої цінової динаміки неоднорідні. Так, частина операторів відзначає, що торгівля йде досить стабільно, окремі, навпаки, відчули деяку активізацію з другої половини тижня, адже почали надходити додаткові заявки. Сезонно скореговану наявну пропозицію кондиційної свинини переважно вважають достатньою для задоволення поточних потреб у сировині, утім не відкидають можливості подальшої позитивної корекції цін щонайменше на 1-2 грн./кг», – прокоментували в АСУ.

Перегляди: 0