Головна Економіка і аграрна політика В. о. міністра окреслив нагальні завдання держави з підтримки АПК

В. о. міністра окреслив нагальні завдання держави з підтримки АПК

Державні органи влади постійно працюють над підтримкою аграріїв в усіх областях. На цьому у своєму виступі на Всеукраїнському аграрному форумі у Кропивницькому наголосив в. о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп».

За його словами, особлива увага приділяється оновленню програми «Доступні кредити 5-7-9%», щоб аграрії мали більший доступ до пільгового  кредитування для розвитку виробництва.

Окремі програми розробляються для агропідприємців у прифронтових територіях. Також розробляються програми з підтримки аграріїв, чиї підприємства залишилися на тимчасово окупованих територіях. Вже зареєстровано законопроект № 11180-1 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо кредитування на період дії воєнного стану», який передбачає заморожування виплати заборгованості по кредитам для аграріїв, що змушені були виїхали через окупацію.

Очільник Мінагрополітики підкреслив, що важливе завдання міністерства – адаптація агросектору до норм та стандартів ЄС в процесі євроінтеграції. Щоб у майбутньому розширити напрямки експорту української агропродукції на ринок ЄС. Зокрема, мати стабільний доступ до експорту біометану та біоетанолу в ЄС. За словами Тараса Висоцького, це напрямок, який може активно розвиватися і має велике значення для енергетичної і військової безпеки України.

Тарас Висоцький також зазначив, що необхідно зберегти вільний доступ органічної продукції на ринки ЄС. Ще один напрямок – нарощування потенціалу постачання в ЄС всіх видів продукції тваринництва, включаючи переробну.

Перегляди: 0