Конференция специалистов по закупкам 2018

IV Аграрная

КОНФЕРЕНЦИЯ СПЕЦИАЛИСТОВ ПО ЗАКУПКАМ

Великі гравці аграрного ринку роблять ставку на тендери

Українські компанії переходять на електронні тендерні закупівлі. Цього року комплексну систему електронних закупівель APS Smart реалізували в “Кусто Агро”. Як зазначили в компанії, це було зроблено для забезпечення прозорості проведення тендерів, систематизації та автоматизації закупівель. У результаті компанія очікує отримати зростання показників конкуретноспроможності.

Раніше на аналогічну систему перейшов агрохолдинг “Мрія”. У такий спосіб компанія закуповує добрива, насіння і навіть техніку для офісу.

Для тих самих цілей тендерні системи використовують також агрохолдинги МХП, “Кернел”, “Астарта” та “Прометей”. Це свідчить про те, що великі гравці аграрного ринку покращують свої позиції за рахунок впровадження систем оптимізації бізнес-процесів.

Водночас менші компанії не так активно вводять подібні інновації, через що втрачають можливість отримати оптимальні ціни і зменшити витрати на підготовку документів.

14 червня “ПроАгро Груп” проведе четверту щорічну Конференцію спеціалістів по закупівлях агрокомпаній. На ній ми поговоримо про те, як перейти на електронні системи закупівель, про слабкі місця та часті помилки тендерних закупівель. Серед тем також – особливості закупівель конкретних товарів, процедури в закупівлях тощо.