Головна Новини 5 правил вибору й установки парника для дачі

5 правил вибору й установки парника для дачі

Справжній дачник працює практично цілий рік, не обмежуючись теплими місяцями. Щоб вирощувати ароматні овочі та фрукти без відповідних погодних умов, потрібен парник. Дізнайтеся, на що потрібно звертати увагу, вибираючи таке пристосування.

Мета, для якої купується парник

Навіщо потрібен парник? Якщо дачник планує вирощувати овочі та фрукти для особистого вживання, перевагу потрібно віддавати простим моделям невеликих розмірів. Для бізнесу потрібно купить парник з більшими габаритами. До речі, зробити це можна за допомогою сервісу OLX.

Розташування має значення

Вибираючи місце під теплицю, треба враховувати такі фактори:

  • рівень освітлення;
  • можливість вітру;
  • рельєф і тип ґрунту.

Теплицю потрібно розташовувати в спокійному, але добре освітленому місці з родючим ґрунтом.

Матеріал каркаса і самого парника

Найбільш доступним матеріалом для зведення каркаса є дерево. Але такий парник буде недовговічним. Перевагу варто віддавати металевому каркасу. Сам парник може бути виконаний з прозорого пластика або скла. Можна використовувати також покриття з поліетилену. Але такі парники швидше зношуються і не можуть утримувати постійну температуру.

Наявність фундаменту

Якщо перед установкою парника зробити якісний фундамент, вдасться захистити рослини від потоків дощу і заморозків. Крім того, така конструкція допоможе більш надійно закріпити каркас теплиці. Без фундаменту обійтися не вдасться, якщо дачник планує вирощувати овочі та фрукти цілий рік.

Форма парника

Такі характеристики, як розмір і форма теплиці, мають велике значення. Найбільш поширеними є купольні парники, які добре утримують тепло і легко облаштовуються. Мінус в тому, що може бути важким доступ до крайніх грядок.

Теплиці з трикутним дахом можуть стати прекрасною альтернативою. Вони також добре пропускають освітлення і характеризуються більшою площею. Але облаштовуються такі парники складніше. Буде потрібен фундамент і міцніший каркас.

Перегляди: 0