Головна Новини Новини компаній A’spik Group реалізувала майже 5 тис. тонн бурякової меляси

A’spik Group реалізувала майже 5 тис. тонн бурякової меляси

У 2019 році група компаній A’spik Group реалізувала 4,9 тис. тонн меляси з цукрових буряків.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, з них 3,8 тис. тонн виробили на ТОВ “Старокостянтинівцукор”, а 1,1 тис. тонн – на Шепетівському цукровому комбінаті.

За словами заступника генерального директора A’spik Group з економічних питань Дмитра Панчука, головними споживачами патоки є спиртові заводи, а також фермерські господарства та аграрні підприємства, які використовують її у якості кормової домішки для свійських тварин.

A’spik Group зазначає, що меляса – побічний продукт виробництва “білого золота”, проте використовується як сирець для отримання етилового спирту рослинного походження.

На думку ж директора Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Микола Роїка, на теренах України саме меляса є найкращою сировиною для виготовлення біопалива на основі етилового спирту, адже у неї найкраще співвідношення ціни, доступності та можливостей.

Крім того, патоку переробляють на харчові кислоти, хлібопекарські та кормові дріжджі, а також її додають до раціону сільськогосподарських тварин. Більше того, у ЄС з неї одержують біопластик для пакування харчових продуктів, що розкладається у природний спосіб.

Перегляди: 0