Головна Новини Новини компаній ЄБРР надав Louis Dreyfus Company $35 млн на купівлю вагонів-зерновозів

ЄБРР надав Louis Dreyfus Company $35 млн на купівлю вагонів-зерновозів

“Європейський Банк Реконструкції та Розвитку” (ЄБРР) надає компанії Louis Dreyfus Company (LDC) кредит на суму $35 млн на розвиток залізничного логістичного бізнесу, який повністю належатиме LDC.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це йшлось під час зустрічі “Європейського Банку Реконструкції та Розвитку” (ЄБРР) та LDC.

Кошти будуть використані для закупівлі до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна.

Компанія зможе диверсифікувати наявні засоби перевезення зерна з сільгоспрайонів України до її портів. Нові вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться автотранспортом, і завдяки цьому доможуть скоротити річний обсяг викидів СО2 на 8510 тонн.

“У 2019 році в Україні очікується рекордний урожай зернових – понад 72 млн тонн, з яких більше 50 млн тонн піде на експорт. 70% усього обсягу перевезень зернових до морпортів для подальшого експорту забезпечується вітчизняними залізничними вагонами-зерновозами, більшість яких сильно зношена. Введення в експлуатацію нових зерновозів значно підвищить ефективність зернообробної логістики та посилить конкурентоспроможність України на ринку”, – зауважили в LDC.

Перегляди: 0