Головна Новини Новини компаній АМПУ і “Кернел” підписали угоду про взаємодію

АМПУ і “Кернел” підписали угоду про взаємодію

Адміністрація морських портів України (АМПУ) та компанія “Кернел” підписали угоду про співпрацю.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, у межах угоди АМПУ має до кінця 2020 року виконати днопоглиблення вздовж причалів №№14-17 морського порту Чорноморськ, а “Кернел” зобов’язався збільшити вантажопотік через свої портові термінали не менше ніж до 7 млн тонн на рік.

“Агробізнес наразі є локомотивом української економіки. Наша стратегічна мета у 2020 р. – збільшити обсяг експорту зернових до 8 млн тонн за рахунок запуску нового термінала в порту Чорноморськ. Тому зараз ми максимально сфокусовані на будівництві Трансгрейнтермінала. Наступним кроком сконцентруємося на його ефективному завантаженні. Однак реалізація таких масштабних інвестиційних проектів неможлива без сприяння держави. Сьогодні ми відчуваємо підтримку з боку АМПУ, яка конкретними технічними рішеннями допомагає досягти стратегічних цілей і держави, і бізнесу”, – зауважив генеральний директор “Кернел” Євген Осипов.

Уточнюється, що на сьогоднішній день “Кернел” будує на причалах №14-15 морського порту Чорноморськ новий зерновий термінал потужністю 4 млн тонн, інвестуючи у проект понад $120 млн.

Перегляди: 0