Головна Новини Новини компаній “Агроліга” вийшла на фініш будівництва власної ТЕС

“Агроліга” вийшла на фініш будівництва власної ТЕС

Компанія “Агроліга” завершила будівельно-монтажні роботи теплової електростанції (ТЕС), яка буде виробляти енергію з лушпиння соняшнику.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, на ТЕС уже залили фундамент, встановили несучі конструкції та проклали комунікації.

“Наразі перебуваємо на етапі монтажу основного технологічного устаткування, яке було замовлено, оплачено і вже доставлено. Паротурбінна установка в лютому проходила випробування на заводі виробника. Після підсумкового тестування турбіна була відправлена в Україну і вже монтована для перших випробувань в умовах реальної роботи”, – повідомили в компанії.

Виробництво котлів, за інформацією “Агроліги”, було розбите на дві складові: частина робіт виконується в Болгарії, основна – в Україні. Вже досягнуто домовленостей з однією з кількох електропередавальних організацій та отримані найбільш вигідні технічні умови на підключення до електричних мереж..

Попередньо, термін завершення будівництва і початок вироблення електроенергії визначено на кінець 2019 року.

“Після завершення будівельних робіт ми отримуємо безвідходне виробництво при переробці соняшнику, вносимо свою частку у вирішенні екологічних проблем, отримуємо додатковий дохід від продажу “зеленої” енергії і здатність, при необхідності, перейти на споживання виробленої ТЕС енергії всередині підприємств групи”, – додали в “Агролізі”.

Перегляди: 0