Головна Новини Новини компаній “Ліщинське” почало застосовувати технологію точного землеробства

“Ліщинське” почало застосовувати технологію точного землеробства

Агропідприємство “Ліщинське”, яке з березня 2019 року орендує компанія “Кусто Агро”, почало застосовувати технологію точного землеробства.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, для цього “Кусто Агро” на 70% оновив парк техніки “Ліщинського”, придбавши нові трактори, сівалки, агрегати передпосівного обробітку ґрунту, плугами тощо.

“Запроваджені новими інвесторами сучасні технології дозволяють постійно удосконалюватись у галузі сільського господарства, а нова техніка позитивно вплинула на цьогорічний урожай”, – зауважив керівник підприємства Олег Мазур.

За його словами, цього року озимі зернові показали хорошу врожайність: урожайність озимого ячменю склала 62 ц/га, озимої пшениці – 71 ц/га.

“Такими показниками ми завдячуємо насамперед запровадженій технології вирощування культур, а також високоякісному насінню, яким нас забезпечила компанія. Неабияку роль відіграла нова техніка, яка дозволяє контролювати сівбу, а відтак сприяла якості польових робіт”, – зазначив головний агроном “Ліщинського” Олег Харчук.

За його словами, підприємство вже розпочало сівбу озимого ріпаку, провело оранку і культивацію та внесло мінеральні добрива під культуру.

Перегляди: 1