Головна Новини Новини компаній ViOil розпочала перероблення високоолеїнового соняшнику нового врожаю

ViOil розпочала перероблення високоолеїнового соняшнику нового врожаю

На одному з олійно-екстракційних заводів Вінницького олієжирового комбінату промислова група ViOil запустила переробку насіння високоолеїнового соняшнику.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, всього вона планує переробити близько 150 тис. тонн цієї культури.

“У 2019 українські аграрії виростили хороший врожай високоолеїнового соняшнику. Якість насіння нас повністю влаштовує, – зазначив комерційний директор промислової групи Ігор Гадомський.

За його словами, компанія ViOil уклала довгострокові контракти з виробниками насіння високоолеїнового соняшнику, та з покупцями високоолеїнової соняшникової олії.

“У нинішньому сезоні ми плануємо стати №1 в Україні з виробництва та експорту цього продукту”, – зауважив Ігор Гадомський.

Довідка. Промислова група ViOil об’єднує два олійно-жирових комбінати – Вінницький і Чернівецький. На території Вінницького ОЖК в 2013 році група ввела в експлуатацію другий олійноекстракційний завод проектною потужністю переробки до 1,8 тис. тонн соняшнику на добу з можливістю переробки сої та ріпаку.

Перегляди: 0