Головна Новини Новини компаній “Астарта” наростила переробку сої, виробництво цукру і молока

“Астарта” наростила переробку сої, виробництво цукру і молока

Агропромхолдинг “Астарта” підвів підсумки діяльності за 2019 рік.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

Так, торік вироблено 75,6 тис.т екстра білого цукру, що на 37% більше від факту 2018 р. (55 тис.т). І на 31% зменшено втрати цукрових буряків на кагатному полі. Частка цукру вищої категорії становить 95,5%. Також скорочено споживання газу на виробництво на 3,6% від попереднього року.

Елеваторні потужності збільшилися на 183 тис. т завдяки запуску Семенівського елеватора на Полтавщині та придбанню Красилівського елеватора на Хмельниччині.

Крім того, на кінець 2019 р. частка виробництва та реалізації молока екстра гатунку сягнула понад 80% від загального обсягу, хоча роком раніше цей показник становив 30%.

“Глобинский переробний завод” перевищив свою проєктну потужність (220 тис. т/рік) і переробив рекордні 230 тис. т сої.

“Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ “Глобинський переробний завод”).

Перегляди: 0