Головна Новини Новини компаній Сєвєродонецький “Азот” відновив виробництво аміаку та карбаміду

Сєвєродонецький “Азот” відновив виробництво аміаку та карбаміду

На Сєвєродонецькому об’єднанні “Азот”, що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, розпочато підготовчі роботи по запуску цехів виробництва аміаку і карбаміду. Потужність виробництва аміаку становить 1700 т/добу, карбаміду – 1200 т/добу. Цехи аміаку і карбаміду були зупинені у вересні 2018 року. У березні 2019 року Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” відновило випуск аміачної селітри та КАС на давальницькій сировині. В результаті в 2019 році було випущено 384,09 тис. тонн мінеральних добрив.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на zot.lg.ua.

“Пускові роботи в цехах виробництва аміаку (1-А) і карбаміду вже розпочато. За нашими виробничими планами, підприємство запустить випуск власного аміаку і карбаміду вже на початку березня 2020 року. При хорошому сценарії ми плануємо в березні випустити близько 39 тис. тонн аміаку, 31 тис. тонн карбаміду, 49,6 тис. тонн аміачної селітри”, – каже Леонід Бугаєв, голова правління ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот””.

Таким чином, у березні 2020 року на підприємстві буде відновлений повний технологічний цикл, коли з природного газу вироблятимуть свій аміак, а вже з нього – інші види добрив (аміачна селітра, КАС, карбамід).

“Відновлення заводом виробництва базових видів добрив, збільшення завантаження потужностей є прямим наслідком введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) заходів щодо захисту українського ринку від імпорту добрив за демпінговими цінами. Якщо захисні заходи уряду будуть ще жорсткіше і рішучіше, результат буде ще більш показовим. Проблема демпінгу не вирішена до кінця, тому що ми бачимо, що імпортери з РФ продовжують заводити добрива за різними схемами через інші юрисдикції і дуже елегантно обходити ембарго. Введення квот було б хорошим і справедливим рішенням з боку МКМТ”, – каже Леонід Бугаєв.

Перегляди: 0