Головна Новини Новини компаній Corteva Agriscience почала роботу з фінансовими аграрними розписками

Corteva Agriscience почала роботу з фінансовими аграрними розписками

Фінансова агарна розписка стала доступною для закупівлі насіння та засобів захисту рослин Corteva Agriscience на території України, що є вигідною, простою і швидкою альтернативою звичайному кредитуванню. Використовуючи цей інструмент, сільгоспвиробники отримують можливості збільшення кредитного ліміту на закупівлю продукції та відтермінування платежу за необхідності, а також захищають себе від впливу коливань ціни на продукцію.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на corteva.com.ua, оформлення фінансової аграрної розписки займає до 3 днів та коштує в середньому 0,3% від суми фінансового зобов’язання по розписці, що сплачується за послугу нотаріального посвідчення.

Обов’язковою передумовою для оформлення фінансової аграрної розписки є наявність у фермера у власності або оренді достатньої кількості офіційно зареєстрованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Площа посіву під аграрну розписку визначається за спеціальною формулою, що враховує очікувану врожайність клієнта за 2 роки, ціну на сільськогосподарську продукцію та суму зобов’язання.

Зобов’язання виробника по аграрній розписці гарантується заставою – майбутнім урожаєм таких культур, як кукурудза, соняшник та пшениця. Розмір грошової суми зобов’язання визначається за погодженою аграрієм та Corteva Agriscience формулою з урахуванням цін на сільськогосподарську продукцію у визначеній кількості та якості, але не може становити менше, ніж 1,5 млн. грн, що є мінімальною сумою для використання фінансової аграрної розписки.

Перегляди: 0