Головна Новини Новини компаній “Євротермінал” почав будувати залізничну гілку до Одеського порту

“Євротермінал” почав будувати залізничну гілку до Одеського порту

ТОВ “Євротермінал” почало будувати під’їзну залізничну колію до станції Одеса-Пересип пропускною спроможністю до 1 млн т вантажів на рік.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Gmk.center.

“Залізнична гілка, яку будує “Євротермінал, дасть можливість обробляти більший обсяг контейнерів, зменшить навантаження на міські вулиці від руху великовантажного транспорту і знизить витрати вантажовідправників, експедиторів та інших учасників транспортного процесу. Крім цього, новий залізничний шлях стане додатковим стимулом для розвитку логістики як “Сухого порту”, так і прилеглих до нього територій”, – розповів генеральний директор компанії “Євротермінал” Олександр Ейсмонт.

Пропускна здатність станції Одеса-порт становить 792 вагони на добу. Водночас порт здатний обробляти в кілька разів більшу кількість вагонів.

“Особливо це відчутно в періоди пікових навантажень на залізницю – навесні й восени, коли з морських терміналів порту відправляють зерно на експорт. Пояснюється це тим, що порт затиснутий рамками міста і розвивати залізничну інфраструктуру майже неможливо”, – уточнили в компанії.

Планується, що нова залізнична гілка заходитиме на територію “Сухого порту”. “Євротермінал” має намір через нову залізничну гілку приймати будь-які види вантажів: контейнери, сипучі та генеральні вантажі. Після закінчення будівництва під’їзної колії “Євротермінал” почне зводити спеціалізовану станцію з обробки контейнерів та контейнерних поїздів, а також комплексу з доопрацювання зернових і нішевих культур.

Проект “Сухий порт” – це мультимодальний логістичний центр, розташований поряд з товарною станцією Одеса-Пересип і головною сортувальною станцією Одеса-Сортувальна. Він покликаний розширити можливості Одеського порту з переробки вантажів.

Перегляди: 0